GAMING Začína sa nová sága herného zaklínača

NETKY.SK • 26 Marec 2022, 16:00 • 2 min
GAMING Začína sa nová sága herného zaklínača

CD Projekt RED oznámil, že ďalší diel hernej série The Witcher je vo fáze vývoja, čím sa začína nová sága.

slovakia

left justify in out

Zaklínač je tu s nami už naozaj dlho a prišiel čas na pokračovanie fantasy sveta. The Witcher Wild Hunt je naozaj impozantným herným dielom, ktoré získalo niekoľko herných expanzií. Niektoré z nich boli dokonca zdarma. Hearts of Stone a Blood and Wine sú hlavné rozširujúce obsahy pre hru. Popularita zaklínačského sveta sa rozšírila aj vďaka seriálovej adaptácii Witcher, ktorú ponúka streamovacia služba Netflix. The Witcher 3: Wild Hunt next-gen update príde tento rok a pridá herné doplnky zo seriálového sveta.

 

 

Ide o vzrušujúci moment, kedy vývojári v CD Projekt RED prechádzajú z REDengine na Unreal Engine 5, čím začínajú viacročné strategické partnerstvo s Epic Games. To zahŕňa nielen licencovanie, ale aj technický vývoj Unreal Engine 5, ako aj potenciálne budúce verzie Unreal Engine. Budú úzko spolupracovať s vývojármi z Epic Games, pričom hlavným cieľom je pomôcť prispôsobiť herný engine k otvoreným svetom.

 

 

V tejto chvíli nie sú k dispozícii žiadne ďalšie podrobnosti týkajúce sa hry, ako napríklad časový rámec vývoja alebo dátum vydania. REDengine technológia, ktorá poháňa Cyberpunk 2077, sa stále používa na vývoj nadchádzajúceho rozšírenia Cyberpunk 2077.

 

„Jedným z hlavných aspektov internej transformácie RED 2.0 je väčšie zameranie sa na technológiu, pričom naša spolupráca s Epic Games stavia na tomto princípe. Nechceli sme klasické licencovanie. Ako my, tak Epic toto partnerstvo vidia ako dlhodobú a zmysluplnú spoluprácu. Pre CD Projekt Red je kľúčové ujasniť si technické smerovanie ďalšej hry od čo najskoršej fázy. V minulosti sme do evolúcie a adaptácie REDengine vložili množstvo zdrojov a energie. Táto kooperácia nám dovolí pozdvihnúť efektívnosť a predvídateľnosť vývoja hry, zatiaľ čo získame prístup k najmodernejším nástrojom,“ tvrdí Pawel Zawodny, finančný riaditeľ CD Projekt RED.

 

„Unreal Engine 5 je tvorený na budovanie dynamických otvorených svetov v bezprecedentnom meradle a úrovni detailov. Sme radi, že máme možnosť spolupracovať s CD Projekt RED, vďaka čomu spoločne posunieme limity interaktívneho rozprávania príbehu i hrateľnosti. Tento krok pomôže vývojárskej komunite po celom svete,“ napísal Tim Sweeney, riaditeľ Epic Games.

 

Možno vás zaujme: GAMING RimWorld si noví hráči v Austrálii nezahrajú



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies