Gambrinus liga: Plzeň si sťažila cestu za titulom

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 14:25 • 2 min
Gambrinus liga: Plzeň si sťažila cestu za titulom

PLZEŇ - Futbalisti českého prvoligového klubu FC Viktoria Plzeň nezískali v nedeľu v predstihu majstrovský titul, keď podľahli na domácej pôde Slovanu Liberec 1:2. Najväčší rival "viktoriánov" Sparta Praha naopak zvíťazil na ihrisku Teplíc rozdielom triedy 3:0 a za Plzňou zaostáva už len o dva body. O ligovom primáte sa bude takisto ako vlani rozhodovať až v záverečnom 30. kole.

slovakia

left justify in out

Plzeň v kádri aj s kvartetom slovenských futbalistov Matúšom Kozáčikom, Mariánom Čišovským, Marekom Bakošom a Michalom Ďurišom mala za stavu 1:1 v sobotňajšom stretnutí príležitosti na skórovanie, siahala po titule, ale súper sa napokon dokázal presadiť v poslednej minúte zápasu. "Celkovo sa mi to hodnotí veľmi ťažko. Úvod prvého polčasu bol solídny, mali sme dve gólové príležitosti. Liberec však na tom bol pohybovo lepšie a zaslúžene viedol, keď Čišovský urobil veľkú chybu. Potom sa nám síce podarilo vyrovnať, ale záver bol výlučne hore-dolu so smutným koncom pre nás," povedal tréner Pavel Vrba pre oficiálnu webovú stránku.

Na istotu zisku majstrovského titulu budú musieť Plzenčania v sobotu zvíťaziť na trávniku posledného tímu Gambrinus ligy FC Hradec Králové, ktorý je už istým zostupujúcim. Sparta hostí v pražskom derby Duklu. "Hráči budú mať na programe regeneráciu, v piatok odcestujeme do Hradca a v sobotu sa rozhodne o tom, či sa nám podarí udržať prvé miesto, alebo skončíme druhí. Stále vedieme o dva body, musíme hrať na víťazstvo. Bude to síce zložitejšie, ale stále to máme vo vlastných rukách," dodal Vrba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies