Gambijčan Momodou Ceesay odchádza zo Žiliny

NETKY.SK • 3 Október 2016, 15:53 • 2 min
Gambijčan Momodou Ceesay odchádza zo Žiliny

ŽILINA - Gambijský futbalista Momodou Ceesay a líder Fortuna ligy 2016/2017 MŠK Žilina sa dohodli na ukončení svojej druhej spolupráce, ktorá sa začala v júli.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný zakončovateľ sa v lete vrátil pod Dubeň s úmyslom reštartovať svoju kariéru po zraneniach, ale tie sa mu nevyhýbali ani počas aktuálneho pôsobenia. V tejto sezóne pobudol na trávniku len 119 minút.

"Pri hľadaní vhodného typu útočníka sme si spomenuli na ´Moma´, ktorý u nás zanechal pred niekoľkými rokmi výborný dojem. Aj po ľudskej stránke vhodne zapadol do terajšieho kolektívu. Vedeli sme o riziku do budúcnosti, pretože mal niekoľko zdravotných komplikácií, ale videli sme v ňom potenciál. Jeho zdravotný stav však už dlhšie nie je optimálny. Osobnostne bol pre kabínu prínosom, ale jeho organizmus nezvládal náročnosť a level našich tréningov. Zhodli sme sa, že najlepším riešením bude ukončenie spolupráce," vyjadril sa k odchodu Ceesaya, ktorý odohral za "šošonov" celkovo 85 zápasov, športový manažér Žilinčanov Karol Belaník pre mskzilina.sk.

Navyše, k zdravotným problémom sa pridali aj komplikácie s dokumentáciou od gambijských úradov, ktorú bolo treba na udelenie dlhodobého pobytu na území Európskej únie, uviedol web klubu. Ceesay prvý raz prišiel do Žiliny v roku 2010 z belgického Westerla, pobudol do roku 2012. Medzičasom bol v Kajrate Almaty a Maccabi Netanya.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona