Gambia zastavila proces vystúpenia z Medzinárodného trestného súdu

NETKY.SK • 14 Február 2017, 19:48 • 2 min
Gambia zastavila proces vystúpenia z Medzinárodného trestného súdu

NEW YORK - Organizácia Spojených národov prijala oficiálnu žiadosť Gambie o zastavenie procesu jej vystúpenia z Medzinárodného trestného súdu so sídlom v Haagu. Informoval o tom dnes hovorca OSN Farhan Haq.

slovakia

left justify in out

Gambia a ďalšie dve africké krajiny - Burundi a Juhoafrická republika - vlani oznámili svoj zámer vystúpiť z ICC, ktorý má na starosti stíhanie genocídy, zločinov proti ľudskosti, vojnových zločinov a zločinov agresie.

 

Nový gambijský prezident Adama Barrow, ktorý sa oficiálne ujal prezidentského úradu 19. januára, však prisľúbil, že jeho krajina zostane súčasťou ICC. Zvrátil tiež viacero ďalších krokov presadzovaných jeho predchodcom Yahyaom Jammehom.

 

Jammeh, ktorý ICC posmešne nazval belošským súdom, odišiel koncom januára do exilu do Rovníkovej Guiney - po týždňoch odmietania a nátlaku západoafrických lídrov, aby odstúpil a uvoľnil post novozvolenému prezidentovi.

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona