Gambia: Porazený prezident Jammeh dostal ultimátum na odstúpenie z funkcie

NETKY.SK • 20 Január 2017, 09:04 • 2 min
Gambia: Porazený prezident Jammeh dostal ultimátum na odstúpenie z funkcie

BANJUL - Západoafrickí lídri dali porazenému gambijskému prezidentovi Yahyovi Jammehovi ultimátum na odstúpenie z funkcie, ktorú napriek výsledkom decembrových volieb odmieta opustiť.

slovakia

left justify in out

Jammeh musí odovzdať moc do dnešného poludnia, inak budú proti nemu okamžite použité senegalské sily, ktoré už do Gambie prišli.

 

Vyhlásenie vydalo dnes v skorých ranných hodinách Hospodárske spoločenstvo západoafrických štátov (ECOWAS), ktoré vystupuje na podporu novozvoleného gambijského prezidenta Adama Barrowa. Ten vo štvrtok zložil prísahu na gambijskom veľvyslanectve v Senegale. Jeho prezidentskú legitimitu uznalo medzinárodné spoločenstvo.

 

Barrowa podporila aj Bezpečnostná rada OSN. Za príslušnú rezolúciu, vyzývajúcu na pokojné odovzdanie moci v Gambii, hlasovalo všetkých 15 členov najvyššieho orgánu OSN. Posledné rokovanie bude viesť guinejský prezident Alpha Condé.

 

Senegalské sily vrátane tankov vstúpili do Gambie krátko po Barrowovej inaugurácii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies