Galko v kauze údajného tunelovania VSS vypovie ako svedok

NETKY.SK • 21 August 2014, 17:10 • 2 min
Galko v kauze údajného tunelovania VSS vypovie ako svedok

BRATISLAVA - V kauze údajného tunelovania Vojenskej spravodajskej služby (VSS) bude ako svedok vypovedať exminister obrany Ľubomír Galko, ktorý je dnes poslancom za SaS.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa strany Sloboda a Solidarita (SaS) Katarína Svrčeková. Exminister obrany Galko chce veriť tomu, že vyšetrovateľov bude v prvom rade zaujímať, kto kradol a nie kto vyniesol informácie. "Zatiaľ sú totiž perzekvovaní len ľudia, ktorých polícia podozrieva, že informácie o krádežiach vyniesli, a nie osoby vážne podozrivé z tunelovania štátneho majetku. Tí si naďalej užívajú dôchodky a funkcie,“ dodal Galko.

 

Podľa SaS sú autormi spisu o tunelovaní dôstojníci z vedenia VSS, ktorí boli po páde vlády Ivety Radičovej z funkcií odvolaní. Kauzu podozrení o údajnom tunelovaní VSS v minulosti odštartovala tajná správa, ktorú anonymne dostal denník Sme. Vlani v máji vyvolala veľkú odozvu v médiách a bola dôvodom viacerých rokovaní kontrolného výboru parlamentu. Údajne hovorí o tom, že dvaja šéfovia tajných vojenských služieb postupovali ako súčasť organizovanej skupiny a s peniazmi a majetkom tajných služieb narábali tak, aby z toho mali osobný prospech oni alebo tretie osoby. Dokument má 134 listov a zrejme vychádza z vnútorného vyšetrovania vo vojenskej rozviedke, ktoré sa rozbehlo, keď ministerstvo obrany viedol Ľubomír Galko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona