Galko: V chápadlách chobotnice je aj Slovan Bratislava

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 17:16 • 2 min
Galko: V chápadlách chobotnice je aj Slovan Bratislava

Ukazuje sa, že chobotnica schránkových firiem neobišla ani pôvodne tak ušľachtilú oblasť, akou je šport, myslí si podpredseda SaS Ľubomír Galko.

slovakia

left justify in out

Dnešné zverejnenie Transparency International Slovakia považuje len za smutné potvrdenie toho, že metastázy rakoviny obrovskej korupcie, ktoré zožierajú Slovensko najviac počas vlády Smeru, sú rozlezené úplne všade. „Odseknúť tejto chobotnici nielen všetky chápadlá, ale aj hlavu, sa ukazuje v tejto chvíli ako jedna z top priorít, pokiaľ chceme Slovensko vyviesť z marazmu a špiny, do ktorých ich oligarchovia stojaci za štandardnými politickými stranami priviedli,“ uviedol Galko. Všetci opoziční politici, ale aj verejnosť by podľa neho mali spolupracovať a vytvoriť obrovský verejný tlak.

 

„Vyzývame Roberta Fica na okamžitý zásah. Žiadame ho, aby cez svojich nominantov hneď zastavil prílev peňazí do hokejového klubu HC Slovan, ktorý je len ďalším príkladom vlastníctva cez Širokého chobotnicu siahajúcu do tak hokejovo ´atraktívnych´ krajín ako Cyprus, Nový Zéland či Kostarika,“ konštatuje Galko. Poslanec liberálov pripomenul, že jedno z opatrení, ako bojovať proti konečným užívateľom výhod obchodov so štátom, predkladá na májovú parlamentnú schôdzu SaS v spolupráci so stranami OĽaNO a NOVA. 

 

Transparency International Slovensko dnes na Facebooku zverejnila kompletnú vlastnícku štruktúru najväčšieho slovenského hokejového klubu HC Slovan Bratislava. „Je komplikovanejšia a neprehľadnejšia ako skrumáž pred bránkou pri powerplay pár sekúnd pred koncom zápasu,“ uviedla Transparency. Podľa obchodného registra sú štatutármi klubu Juraj Široký, jeho syn a generálny manažér Maroš Krajči. Dve tretiny Slovana podľa zistenia Transparency vlastnia rovnaké slovenské akciovky ako Váhostav, kde sa vlastníctvo ukrýva cez firmy a právnikov s adresami v krajinách ako sú Cyprus, Nový Zéland a Kostarika. 


Premiér Robert Fico podľa TI Slovensko nedávno povedal, že štát nebude platiť schránkovej firme niekde nejaké peniaze. „Lenže štátne firmy to bežne robia - do Slovanu naliali od vstupu do KHL už minimálne 1,5 milióna eur. Čo tak tento rok podmieniť akúkoľvek podporu od štátu pre Slovan tým, že klub bude mať jasného a prehľadného vlastníka?“ argumentuje Transparency. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies