Galko: Slovensko by malo prispieť na boj s IS vojakmi v Iraku

NETKY.SK • 30 December 2015, 15:03 • 2 min
Galko: Slovensko by malo prispieť na boj s IS vojakmi v Iraku

BRATISLAVA – Slovenskí vojaci by sa mali podľa podpredsedu SaS Ľubomíra Galka vrátiť do Iraku.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes na tlačovej besede, Slovensko môže výrazne prispieť v boji s Islamským štátom, a to tak, že v rámci Iraku môžeme poslať vojakov, tak ako sme poslali do Mali. „Ak chceme bojovať proti terorizmu, tak nie 2 500 policajtmi, ktorí tu budú pochodovať, ale dobre vycvičenou armádou, ktorú budeme schopní poskytnúť do misií medzinárodných koalícií krajín bojujúcich proti Islamskému štátu,“ uviedol. Galko by bol rád, keby sa nová pomarcová vláda sústredila na zahraničnú diplomaciu.


Civilizovaný svet čelí podľa tímlídra SaS pre zahraničnú politiku Martina Klusa dvom najväčším výzvam – boju s Islamským štátom a utečeneckej kríze. „Je dôležité, že hľadáme spôsob, ako poraziť zlo. Tak, ako sa v týchto dňoch úspešne začal boj v Iraku znovudobytím Rámmády irackou armádou, veríme, že sa ofenzíva začne po úspešných rokovaniach aj zo sýrskej strany. Najväčšou civilizačnou hrozbou západného sveta vrátane Slovenska je dnes existencia tzv. Islamského štátu a preto je našou povinnosťou prestať si pred ňou zatvárať oči a aktívne sa na jej likvidácii zúčastniť,“ upozornil tímlíder SaS pre zahraničnú politiku Martin Klus.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies