Galko sa stretol s britským veľvyslancom: V otázke dôležitosti NATO sa zhodujeme

NETKY.SK • 13 Október 2016, 17:33 • 2 min
Galko sa stretol s britským veľvyslancom: V otázke dôležitosti NATO sa zhodujeme

BRATISLAVA – Odchod Veľkej Británie z Európskej únie, vnútropolitická, ale aj zahranično-bezpečnostná situácia dominovali včerajšiemu (12. 10.) neformálnemu stretnutiu poslanca Národnej rady SR za stranu Sloboda a Solidarita Ľubomíra Galka s britským veľvyslancom na Slovensku Andym Garthom.

slovakia

left justify in out

"S pánom veľvyslancom sme hovorili o aktivitách v parlamente, ako aj mojom pôsobení v branno-bezpečnostnom výbore. Spoluprácu medzi parlamentným výborom a ministerstvom obrany som zhodnotil ako dobrú, na rozdiel od tej z predchádzajúceho volebného obdobia," uvádza Galko a dodáva, že na stretnutí sa rozprávali aj o situácii okolo poslanca Igora Matoviča. "Moje stanovisko je, že ak parlament zbaví Igora Matoviča poslaneckého mandátu, bude to bezprecedentný a nedemokratický krok," vraví Galko.

 

Témou stretnutia bola aj myšlienka spoločnej armády Európskej únie. "Pánovi veľvyslancovi som tlmočil postoj strany SaS, že napriek odmietavému stanovisku Veľkej Británie, my sme pripravení o nej v dlhodobom horizonte diskutovať," poznamenáva Galko, ktorý zároveň prezentoval záujem strany SaS o užšiu integráciu v oblasti bezpečnosti a v rozumnej miere aj v zahraničnej politike.

 

"V tejto súvislosti sme sa zhodli na dôležitosti Severoatlantickej aliancie (NATO) v súčasnosti a na potrebe členských štátov (vrátane Slovenska) naplniť svoj záväzok príspevku na obranu vo výške 2% HDP,“ zdôrazňuje Galko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies