Ľ. GALKO: Nebudeme brániť iným krajinám zachraňovať za vlastné peniaze

NETKY.SK • 30 September 2011, 22:03 • 2 min
Ľ. GALKO: Nebudeme brániť iným krajinám zachraňovať za vlastné peniaze

Ľ. GALKO: Nebudeme brániť iným krajinám zachraňovať za vlastné peniaze

slovakia

left justify in out

img

Koaličná SaS nechce brániť zvyšným krajinám eurozóny, ak tie chcú zachraňovať štáty v problémoch za vlastné peniaze. Novinárov o tom dnes uistil minister obrany a podpredseda SaS Ľubomír Galko s tým, že euroval v súčasnej podobe ostáva pre liberálov neprijateľný a SaS ho nepodporí.
      "Našou úlohou je chrániť peniaze daňových poplatníkov. To máte, ako keď za vami príde gambler, aby ste mu požičali peniaze, no tak vy mu ich nepožičiate. Ale váš sused a celá ulica mu tie peniaze dať chcú, tak vy predsa nebudete blokovať tých susedov," vysvetlil.
      SaS je jediná strana vládnej koalície, ktorá euroval nechce podporiť a vládne strany tak nemajú dosť hlasov. Nesúhlas Slovenska by celý systém zablokoval. Premiérke Ivete Radičovej (SDKÚ-DS) však liberáli dali sľub, že budú skúmať jej návrh kompromisného riešenia ohľadom schvaľovania zmien v eurovale v slovenskom parlamente. Bližšie budú o tomto návrhu informovať až po jeho detailnom preskúmaní, dovtedy však SaS zotrváva na odmietavom stanovisku k eurovalu.
      V stredu (28.9.) podvečer po stretnutí s predsedníčkou vlády šéf poslaneckého klubu SaS Jozef Kollár pre televíziu Markíza povedal, že má riešenie, ktoré vyhovuje podmienkam strany. Na otázku, či to vyzerá na dohodu, odpovedal áno. Samotná Radičová o podrobnostiach návrhu hovoriť zatiaľ nechce. Podľa nej by však stanovisko Slovenska k eurovalu malo byť známe do najbližšieho summitu lídrov Európskej únie (EÚ), ktoré sa uskutoční 17. a 18. októbra. "Predpokladá sa, že Slovensko bude mať jasnú odpoveď na otázku, či euroval áno alebo nie," zdôraznila.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies