Galko: Návrat bývalých členov z NOVA do SaS si nevie predstaviť

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 15:20 • 2 min
Galko: Návrat bývalých členov z NOVA do SaS si nevie predstaviť

BRATISLAVA - Vznikajúci rozkol v hnutí NOVA podľa podpredsedu SaS Ľubomíra Galka ukazuje, čo SaS tvrdila dávno, že spojenie konzervatívcov a liberálov do jednej strany nemôže fungovať.

slovakia

left justify in out

„Vnímam to ako potvrdenie, že Daniel Lipšic chce vybudovať konzervatívny subjekt,“ povedal Galko dnes pre agentúru SITA s tým, že SaS je s NOVA po voľbách pripravená spolupracovať. Galko si nevie predstaviť, že by sa do SaS vrátili tí, ktorí odišli do hnutia NOVA. „Nepredpokladám, že by tak chceli urobiť,“ dodal.

 

Strana NOVA je pred rozkolom. Podľa informácií agentúry SITA predseda strany Daniel Lipšic presadzuje odchod liberálov, ktorí prišli do strany pred rokom. Dôvodom je, že spojenectvo konzervatívcov a liberálov sa neosvedčilo, čo mali ukázať aj voľby do Európskeho parlamentu. Snahou Lipšica bolo, aby išlo o rozchod po vzájomnej dohode, čo údajne liberáli odmietli. 

 

Rok a pol po založení hnutia NOVA je podľa Lipšica čas na vyhodnotenie jeho doterajšieho smerovania a perspektívy do budúcnosti. „Po voľbách do Európskeho parlamentu potrebujeme nový reštart, ktorý nás posunie dopredu,“ povedal dnes pre agentúru SITA s tým, že na sobotňajšej Republikovej rade hnutia NOVA navrhne takú zmenu stanov, ktorá zruší ideologické frakcie v strane a zníži počet podpredsedov. „Do funkcií podpredsedov navrhnem Republikovej rade zvoliť Janu Žitňanskú, Marcela Klimeka a Gábora Grendela,“ uviedol Lipšic, ktorý to chápe ako nový začiatok na ceste k cieľu, ktorým je moderné, spravodlivé a úspešné Slovensko. „Sme presvedčení, že má zmysel snažiť sa o spravodlivosť a pomáhať ľuďom,“ dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies