Galko: Nákup Spartanov je politické rozhodnutie,nepáčia sa mu tajnosti

NETKY.SK • 23 Október 2014, 17:31 • 2 min
Galko: Nákup Spartanov je politické rozhodnutie,nepáčia sa mu tajnosti

BRATISLAVA - Nákup dvoch lietadiel typu C-27J SPARTAN pre slovenské ozbrojené sily je politické rozhodnutie a zodpovednosť súčasného ministra obrany, ktorý si sám stanovuje rebríček priorít, týkajúcich sa modernizácie vojenských systémov SR, zdôraznil v stanovisku, ktoré poskytol agentúre SITA, exminister obrany Ľubomír Galko (SAS). Galkovi sa ale nepáčia okolnosti nákupu, najmä utajovanie podrobností o nákupe a spôsob platby.

slovakia

left justify in out

Galko odmieta prirovnávanie Spartanov k nákladným vozňom, ako to urobil minister vnútra Robert Kaliňák. “Je to len nepodarené odôvodnenie toho, že chce nakúpiť staré lietadlá z Rakúska alebo Talianska,“ myslí si Galko. Spartany sú vhodné aj na prepravu civilov – prevezú vojakov, ministrov, štátnych tajomníkov aj úradníkov ministerstva obrany. Rieši sato vkladaním mobilného VIP boxu, ktorý poskytuje maximálny komfort. Využitím Spartanov na prepravu civilov, napr. ústavných činiteľov sa ušetrí veľa peňazí, myslí si Galko. 

 

Ak je už nákup Spartanov schválený aj vládou, treba upustiť od kúpy starých lietadiel pre ministerstvo vnútra, zdôraznil ďalej Galko. Minister vnútra Kaliňák by už mal konečne prestať tento nákup propagovať a mal by sústrediť pozornosť na zlúčenie dvoch letiek – letky ministerstva vnútra a letky ministerstva obrany do jednej letky, sústredenej pod MO. Podľa Galka totiž nie je pravda, že týmto zlúčením letiek sa nič neušetrí. Robert Kaliňák aj Martin Glváč napriek tomu, že sú z tej istej strany, sa hrajú každý na vlastnom piesočku, nekooperujú, a výsledkom je chaotické rozhadzovanie verejných financií, zdôraznil exminister. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies