Galko: Na odchod Kollárovcov bolo už včera neskoro

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 14:13 • 2 min
Galko: Na odchod Kollárovcov bolo už včera neskoro

BRATISLAVA – Na odchod Jozefa Kollára a ľudí stojacich za ním bolo podľa podpredsedu SaS Ľubomíra Galka už včera neskoro. Ako povedal Galko, Kollár môže zabudnúť na to, že s ním odídu všetci členovia strany, ktorí ho volili.

slovakia

left justify in out

„Mnohých z nich totiž oklamal a sú z neho sklamaní – neodídu s ním. Volili ho totiž vo viere v jeho program. Zároveň však uverili jeho slovám, že bude pracovať pre stranu aj v prípade porážky. Tieto prísľuby však štyria poslanci NR SR pošliapali ihneď po marcovom kongrese,“ vyhlásil Galko s tým, že od dňa porážky Jozefa Kollára strane svojimi krokmi len škodia.

Galko sa preto stotožňuje s výzvou Richarda Sulíka a ocení, ak zo strany čo najskôr odídu. „Zároveň očakávam, že potvrdia svoje slová v tom zmysle, že nie sú prilepení na stoličkách a nejde im o žiadne funkcie, vzdajú sa poslaneckých mandátov v NR SR a začnú na zelenej lúke. Lebo strana SaS je tá, na kandidátke ktorej boli do NR SR zvolení,“ vyhlásil Galko. Pripomenul, že Jozef Kollár nevylúčil možnosť, že budú v 2016 roku spolupracovať. „To je možné, avšak nutnou podmienkou je to, aby sa dnes zachovali ako chlapi a zároveň ako vyspelí politici. Do ich ďalšieho politického aj osobného života im želám len to najlepšie,“ dodal. 

Sulík podľa poslanca NR SR Martina Poliačika ukázal veľkosť lídra a snažil sa nájsť všetkými spôsobmi prieniky medzi postojmi takzvanej Kollárovej skupinky a zvyškom SaS. „Ponúkol Kollárovi podpredsednícku funkciu, na ktorej by mohol dôstojne reprezentovať všetkých, ktorí ho na kongrese volili,“ povedal Poliačik s tým, že z druhej strany neprišiel ani náznak vôle k spoločnému riešeniu. Poukázal pritom na množiace sa vyjadrenia, ktoré poškodzujú SaS a neviedli k zlepšeniu postavenia liberálnej politiky na Slovensku. Z tohto dôvodu Poliačik chápe výzvu Sulíka. 

 Predseda SaS Richard Sulík dnes vyzval Jozefa Kollára na odchod zo strany. „Po dôkladnom vyhodnotení posledných aktivít Jozefa Kollára a jeho prívržencov ich vyzývam, aby opustili stranu Sloboda a Solidarita,“ napísal v tlačovej správe Sulík s tým, že jeho opakovanému záujmu hľadať prienik názorov a udržať jednotu strany dodávali energiu aj slová Jozefa Kollára, ktorý pred voľbami predsedu strany vyhlásil, že bude pre SaS ďalej naplno pracovať bez ohľadu na výsledok marcového kongresu. 

Sulík sa s Kollárom stretol v utorok. Kollár po stretnutí povedal, že ich názory na budovanie straníckych štruktúr a denno-denný výkon politiky sú nezlučiteľné. „Prienik nie je možný,“ uviedol po stretnutí so Sulíkom Kollár. Zdôraznil, že Sulíkovi nebude stáť v ceste pri jeho riadení SaS. Zároveň povedal, že zostáva v strane, prípadný odchod však nevylučuje. „Zvažujem všetky možnosti a nevylučujem žiadnu z nich,“ poznamenal Kollár. Zároveň pripúšťa, že možno v roku 2016 sa jeho cesty so stranou SaS spoja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona