Galko: Môj záujem o prepadnutie Nicholsona vystrašil Glváča a tajných

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 15:37 • 2 min
Galko: Môj záujem o prepadnutie Nicholsona vystrašil Glváča a tajných

BRATISLAVA - Správa, že minister obrany Martin Glváč (Smer-SD) bol osobne zisťovať na Generálnej prokuratúre, ako vyzerá vyšetrovanie kauzy odpočúvania novinárov, je neklamným znakom, ako veľmi ministra a jeho tajných vo Vojenskom spravodajstve vystrašil záujem poslanca SaS a exministra obrany Ľubomíra Galka o prepadnutie investigatívneho novinára Toma Nicholsona v Poľsku.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to uviedla hovorkyňa strany SaS Katarína Svrčeková. Galko má v pláne o celej záležitosti diskutovať na zasadnutí parlamentného výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva.
      

"Glváč funguje úplne predvídateľne, vždy, keď mu klepnem po prstoch, snaží sa ma následne zastrašiť a umlčať. Vyberá si na to rôzne zámienky. Medializovaná návšteva generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára je ďalšou z nich. Je to odkaz, že si mám zavrieť ústa a prepadnutie novinára Nicholsona nechať na pokoji. Takže ja mu zasa odkazujem, nech na to zabudne," uviedol Galko. Ten pred niekoľkými dňami pripustil, že za prepadnutím Nicholsona, jeho okradnutím, ale aj únosom jeho spolucestujúcej môžu stáť ľudia spojení so slovenskými tajnými službami.
     

"Všetci si dobre pamätáme na zavlečenie Michala Kováča mladšieho tajnou službou. Ak by sa ukázalo, že aj v tomto incidente majú prsty tajní, bol by to už druhý prípad, keď došlo k zapojeniu predstaviteľov štátu do kriminálnych aktivít, namierených proti občanom Slovenskej republiky, a to by bol obrovský škandál," povedal exminister obrany. Podľa jeho slov Glváč aj v tomto prípade koná na pokyn vplyvných ľudí v pozadí. "Tak to bolo aj v prípade tunelovania vojenskej tajnej služby. Ututlávať podozrenia zo zločinov pred médiami zostalo na pleciach tohto ministra. Kompletne sa tým znemožnil doma i v zahraničí," uzavrel Galko.

      

"Pána Galka očividne veľmi znervóznila návšteva ministra obrany Martina Glváča na Generálnej prokuratúre SR, kde sa zaujímal o kauzu odpočúvania za jeho éry. Práve pán Galko by mal mať enormný záujem, aby sa kauza odpočúvania novinárov a ďalších osôb čo najskôr vyšetrila, pretože len tak si môže očistiť svoje meno. Aj preto by sa mal on sám, zaujímať o stav vyšetrovania," uviedlo v reakcii ministerstvo obrany. Zároveň dodalo, že ľudia, ktorých sa odpočúvanie dotýkalo, stále pracujú na ministerstve, pýtajú sa na výsledok a popritom márne čakajú na ospravedlnenie. "Škoda, že pán Galko nemá v sebe ani štipku slušnosti, aby sa im ospravedlnil," uvádza sa v stanovisku rezortu obrany.
      

Minister obrany Martin Glváč v utorok (22.7.) navštívil generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby sa informoval, ako postupuje vyšetrovanie v kauze odpočúvania novinárov Vojenským obranným spravodajstvom. Šéf rezortu obrany sa taktiež pýtal, kto je dozorujúci prokurátor v tejto kauze.
      

Odpočúvanie novinárov bolo medializované v novembri 2011 za vedenia Galka, ktorý musel pre túto kauzu odstúpiť z postu ministra obrany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies