Galko: Milan Kňažko sa na primátora hlavného mesta nehodí

NETKY.SK • 17 Október 2014, 14:46 • 2 min
Galko: Milan Kňažko sa na primátora hlavného mesta nehodí

BRATISLAVA - Pri hľadaní kandidáta na primátora Bratislavy, ktorý by získal podporu Slobody a Solidarity (SaS), postupovala strana aj vylučovacou metódou a dospela k menu kandidátky Siete Tatiany Kratochvílovej.

slovakia

left justify in out

„Zvyšní dvaja pravicoví kandidáti na post bratislavského primátora pre nás nie sú priechodní. Milanovi Kňažkovi nechceme uberať zásluhy z minulosti, ale sme presvedčení, že on sa na pozíciu primátora hlavného mesta SR nehodí,“ povedal v televíznej diskusii na portáli Teraz.sk podpredseda SaS Ľubomír Galko.
     

„Bratislava potrebuje agilného primátora v mladšom veku, ktorý ju bude viesť manažérskym spôsobom,“ poznamenal Galko. 
     

Kňažko pre TASR reagoval slovami, že reálnu zmenu do Bratislavy môže priniesť práve on. “Ako dvojnásobný minister a riaditeľ televízie mám dostatok skúseností na to, aby som dokázal úspešne riadiť naše mesto. Ak si pán Galko a SaS úprimne želajú v Bratislave zmenu, tak by mali v prvom rade podporiť kandidáta, ktorý má reálnu šancu túto zmenu zrealizovať a poraziť v Bratislave Smer-SD,” konštatoval Kňažko. 
     

SaS sa v Bratislave napokon rozhodla pre podporu kandidátky Siete Tatiany Kratochvílovej. „Nepokladám ju za outsiderku. Má nevýhodu, že nie je známa. Na druhej strane je to človek, ktorý je odborne zdatný,“ poznamenal Galko s tým, že vo voľbách často rozhodujú až posledné dni pred hlasovaním. Zdôraznil, že je teraz na Sieti, aby Kratochvílovej organizovala kampaň, ktorá jej umožní prezentovať odborné témy.
     

Na margo skutočnosti, že pravica ponúka v Bratislave dve rôzne koalície, Galko poznamenal, že SaS korektne komunikovala so všetkými stranami. Nároky jednotlivých pravicových subjektov na počty kresiel v mestskom zastupiteľstve však boli podľa neho také vysoké, že ich nebolo možné vtesnať do ponuky jednej koalície. „Bolo by treba viac poslancov v mestskom zastupiteľstve,“ poznamenal s úsmevom Galko.
     

V diskusii rozprával aj o projekte SaS Priatelia slobody, ktorý združuje jej nestraníckych spolupracovníkov, aktuálne je ich podľa Galka viac ako 1200, o situácii v Košiciach, Banskej Bystrici, ale aj o celkovej stratégii SaS v komunálnych voľbách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies