Galko: Kto chce z SaS odísť, mal by to čestne oznámiť

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 16:02 • 2 min
Galko: Kto chce z SaS odísť, mal by to čestne oznámiť

BRATISLAVA – Podpredseda SaS Ľubomír Galko by uvítal, aby hocikto, kto chce z SaS odísť, sa čestne postavil, oznámil to, potriasol ruky a mohli by sa s ním tak dôstojne rozísť. Ako povedal Galko dnes pre agentúru SITA, problémom nie sú odchody, pretože sa dejú v každej strane a každý je nahraditeľný.

slovakia

left justify in out

 „Problémom sú tančeky okolo toho, ktoré trvajú už neprimerane dlho. My potrebujeme pracovať pre krajinu a nie sa zaoberať ľuďmi, ktorí sa nevedia zmieriť s porážkou Jozefa Kollára vrátane jeho samého,“ vyhlásil Galko.

Dnešné odstúpenie Juraja Miškova z pozície tútora Bratislavského kraja nevníma Galko nijako dramaticky. „Funkcia tútora je len pomocná. Je to vlastne predĺžená ruka člena republikovej rady v regióne,“ povedal s tým, že jeho úlohou je pomáhať regionálnym predsedom hlavne radami a skúsenosťami len vtedy, ak si sami nevedia poradiť a rýchlejšie zabezpečovať tok informácií z regiónov na republikovú radu. „Ak si poradiť vedia, tútor do ich činnosti vôbec nezasahuje. Keď sme v júli minulého roka túto funkciu zaviedli, aj tak sme uvažovali s možnosťou každý rok tútorov rotovať, aby sa v jednotlivých krajoch každý rok zmenili a prišla do každého regiónu vždy nová krv a s ňou aj nové myšlienky,“ konštatoval. 

Galko si nemyslí, že rezignácia Miškova by SaS mala poškodiť. “SaS je strana, ktorá nestojí na jednotlivcoch, ale tvorí ju silný tím,“ povedal. Podľa neho Bratislavský kraj dostane nového tútora a pripravujú sa aj iné zmeny, lebo v SaS nie sú celkom spokojní s tým, ako to funguje. Zároveň dodal, že SaS má záujem o širokú koalíciu v Bratislave. „Rokovania s partnermi bez problémov dotiahneme s novým vyjednávacím tímom,“ povedal. Odstúpenie Miškova z pozície tútora na základe vyjadrenia Richarda Sulíka, že SaS nepostaví vlastného kandidáta na župana v Bratislavskom kraji, považuje Galko za detinské. 

Poslanec NR SR Juraj Miškov odstupuje z pozície krajského tútora pre Bratislavu a zároveň šéfa vyjednávacieho tímu pre jesenné regionálne voľby. Ako povedal, dôvodom odstúpenia je utorkové vyhlásenie Richarda Sulíka, že SaS nepostaví v Bratislave svojho kandidáta na predsedu samosprávneho kraja. "Tím, ktorý som viedol od novembra 2012, bol už iba krok od konečnej dohody na veľkej bratislavskej koalícii, v ktorej by mala SaS silnú líderskú pozíciu -17 poslaneckých miest na spoločnej kandidátke. Takéto neuvážené, predčasné a zbytočné vyhlásenie zmarilo polročnú snahu vyjednávacieho tímu," vyhlásil Miškov. Strana SaS rokovala o možnej podpore kandidáta Pavla Freša a nepostavení vlastného kandidáta, ktorým mal byť Daniel Krajcer, výmenou za početnejšie zastúpenie SaS na spoločnej kandidátke na poslancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona