Galko: Glváč a Skuhra by nemali zostať vo funkciách ani minútu

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 13:29 • 2 min
Galko: Glváč a Skuhra by nemali zostať vo funkciách ani minútu

BRATISLAVA – Minister obrany Martin Glváč a riaditeľ Vojenského spravodajstva Ľubomír Skuhra by nemali podľa podpredsedu SaS Ľubomíra Galka zostať na svojich stoličkách ani minútu.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Galko dnes novinárom, na ministerstve obrany sú závažné podozrenia z krytia zločinu, takže musia ísť obaja okamžite preč. „Už včera bolo neskoro. Každým dňom, ktorý zotrvajú na svojich stoličkách, sa šanca, že bude smerácky megaškandál dvoch Ficových vlád vyšetrený, výrazne znižuje. Idú kontrolovať sami seba, aj keď sú obaja podozriví z trestnej činnosti,“ vyhlásil Galko.

Vážne podozrenia z tunelovania Vojenskej spravodajskej služby (VSS) v čase prvej Ficovej vlády vyvoláva 134-stranová správa, ktorú anonymne dostal denník Sme. Dokument zrejme vychádza z vnútorného vyšetrovania vo vojenskej rozviedke, ktoré sa rozbehlo, keď ministerstvo obrany viedol Ľubomír Galko. Dnes o správe rokoval Osobitný kontrolný výbor NR SR na kontrolu Vojenského spravodajstva. Podľa Galka minister Glváč stojí za zastavením vyšetrovania celej kauzy. Galko si myslí, že mnohé dokumenty, ktoré sa dotýkajú správy, sú stále na Vojenskom spravodajstve. Skartovaná bola len minimálna časť dokumentov.

Podľa Galka expremiérka Iveta Radičová bola zavedená vtedajšími spravodajskými dôstojníkmi vojenského spravodajstva, keď im dala príkaz na podanie trestného oznámenia v tejto kauze. Podľa medializovaných informácií na prokuratúre takéto oznámenie nevedia nájsť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies