Galko chce na výbore riešiť agresívne správanie policajta voči mladej žene

NETKY.SK • 16 Október 2014, 11:40 • 2 min
Galko chce na výbore riešiť agresívne správanie policajta voči mladej žene

BRATISLAVA - Agresívne správanie policajta voči mladej žene pri bežnej cestnej kontrole by mal riešiť branno-bezpečnostný parlamentný výbor.

slovakia

left justify in out

Požiada o to poslanec Národnej rady SR za SaS Ľubomír Galko, ktorý chce počuť vysvetlenie od ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). "Budem žiadať prísne prešetrenie tohto incidentu, ale budem aj žiadať od ministra vnútra Roberta Kaliňáka, aby nám zodpovedal otázky týkajúce sa toho, že tento policajt mal mať podobné problémy už v minulosti," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente Galko. Bude ho zaujímať Kaliňákovo riešenie prípadu a tohto policajta.
      

Galko dodal, že policajt, ktorý sa na videu agresívne správa k mladej žene, nekonal takto údajne po prvýkrát. Podľa jeho informácií má tento policajt "problémy sám so sebou" a pýta sa, kto ho kryje. Video zo zadržania ženy zverejnil portál čas.sk. Zásahu policajtov voči mladej žene podľa portálu predchádzal problém s nálepkou STK. Podľa videa jej policajti nasadili putá, čo si jej dcéra nahrala mobilným telefónom. Obe vraj skončili na policajnej stanici, dcéra preto, že nemala pri sebe občiansky preukaz, ale len doklad o jeho strate.
      

"Urobili sme už úkony k tomu, aby bol zákrok podrobený kontrole a uvidíme, aké budú výsledky," povedal pre portál minister vnútra Kaliňák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies