Galko asi padol do niečoho úplne nechcene

NETKY.SK • 23 November 2011, 08:56 • 2 min
Galko asi padol do niečoho úplne nechcene

Galko asi padol do niečoho úplne nechcene

slovakia

left justify in out

img

Odpočúvanie nielen novinárov, ale aj predstaviteľov opozície, je podľa predsedu Slovenskej národnej strany (SNS) Jána Slotu na Slovensku rozšírené a aktuálna kauza ministra obrany Ľubomíra Galka (SaS) z tohto pohľadu nie je významná. "Neprechovávam nijaké sympatie k tomu chudáčikovi, ktorý si hovorí minister obrany, ale ten človek asi padol do niečoho úplne nechcene a neviem, koľko z toho má za ušami on," povedal Slota po dnešnom rokovaní Predsedníctva SNS.
"Odpočúvalo sa, odpočúva sa a podľa všetkého sa odpočúvať aj bude," vyhlásil Slota. "A bude sa odpočúvať nezákonne, bude sa odpočúvať tak, aby boli zneužívané prostriedky ministerstva vnútra, ministerstva obrany a Slovenskej informačnej služby, aby boli zneužívané aktuálnou politickou mocou proti opozičným politikom a každému, kto je nepohodlný," dodal predseda SNS.
"Skutočnosť je taká, že Vojenské obranné spravodajstvo (VOS), ktoré by malo predovšetkým sledovať našich potenciálnych nepriateľov na juhu Slovenska, kde sa nachádza možno 270, možno 320 maďarských spravodajcov, ktorí to tam pomaličky už všetko kontrolujú, na to je vyčlenených možno 12, možno 20 našich kontrarozviedčikov," vyhlásil Slota. "Ale na tom, aby sa pozerala a perzekvovala opozícia, na tom možno pracuje ďalších 150 ľudí. A to isté platí aj na ministerstve vnútra," povedal Slota s tým, že normálni policajti majú problémy s finančnými zdrojmi. 
"Ale grázli, ktorí sú využívaní len na to, aby sledovali opozičných oponentov, tých je tam habadej a tí majú neobmedzené finančné prostriedky," uzavrel. Predseda SNS dodal, že prostredníctvom prenosného technického prostriedku na Slovensku možno odpočúvajú aj súkromné osoby. "Ten kufrík 'buldog' si môže v Izraeli kúpiť hocikto," upozornil.
Podľa Slotu je možné, že aktuálne odpočúvania novinárov normálne odsúhlasili sudcovia. "Rozprávať tu o tom, čo je chránené, čo je zákonné a čo je nezákonné... Hocijaký vyšetrovateľ príde s lajstrom papiera o Jankovi a Aničke, napíše úplnú rozprávku o tom, kvôli čomu ho idú odpočúvať. Sudca si to možno ani celé neprečíta a už je to podpísané. Tu sa odpočúvajú desaťtisíce ľudí," vyhlásil Slota.
Minister obrany Ľubomír Galko (SaS) po dnešnom mimoriadnom zasadnutí Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva v parlamente vyhlásil, že ľudsky chápe rozhorčenie a emócie novinárov v súvislosti s kauzou ich údajného odpočúvania, no na druhej strane, ak je podozrenie zo spáchania trestného činu, nie je rozdiel medzi politikom, zamestnancom, podnikateľom, bežným človekom alebo novinárom.
Člen výboru Martin Fedor (SDKÚ-DS) oznámil, že Galko na rokovaní výboru povedal niekoľko informácií, "ktorými sa zložila skladačka, o ktorej som ja chcel vedieť viac". Minister však podľa jeho slov zákonnosť odposluchov nedokázal.
Denníky Pravda a Nový Čas v pondelok (21.11.) priniesli informáciu o tom, že vojenské spravodajstvo malo odpočúvať a možno aj sledovať vybraných novinárov, a to až do polovice októbra, keď padla vláda. Medzi sledovanými osobami sa spomína generálny riaditeľ spravodajskej televízie TA3 Michal Gučík, ako aj trojica redaktorov domáceho spravodajstva Pravdy.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies