Galko: Aktívni vojaci sú perzekvovaní za názor

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 18:47 • 2 min
Galko: Aktívni vojaci sú perzekvovaní za názor

BRATISLAVA – Aktívni vojaci, ktorí predtým pracovali vo vojenskom spravodajstve, sú dnes podľa podpredsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Ľubomíra Galka šikanovaní.

slovakia

left justify in out

Ako Galko povedal dnes pred novinármi, ide o vojakov, ktorí povedali svoj názor. To sa týka podľa neho aj Ivana Macka, ktorý sa v utorok predstavil novinárom ako bývalý spravodajský dôstojník, ktorý vyšetroval podozrenia z porušenia zákona pri výstavbe objektu pre Vojenskú spravodajskú službu. „Dnes je zlý, napriek tomu, že 20 rokov pôsobil v spravodajských službách. Niektorí vojaci, ktorí s vojenským spravodajstvom nemajú nič spoločné, ktorí sa s dôverou obrátili na ministra a náčelníka generálneho štábu, sú perzekvovaní tým, že sú vláčení po celej republike, po východnom Slovensku. Uvažuje sa o ich zaradení do misie v zahraničí proti ich vôli. Aktívni vojaci sú perzekvovaní,“ vyhlásil Galko. Podľa neho ide o ľudí, ktorí v čase, keď bol minister, pôsobili vo vojenskom spravodajstve, a dnes sa potulujú po útvaroch

Galko oznámil, že má 16 podpisov za odvolanie ministra obrany Martina Glváča z funkcie od poslancov SaS, OĽaNO a jedného z Mosta-Híd. Na zvolanie schôdze o odvolaní ministra ich potrebuje 30. Galko chce Glváča odvolať lebo nezvláda svoj rezort a nepostavil mimo službu šéfa Vojenského spravodajstva Ľubomíra Skuhru. 

Galkovi sa nepodarilo dnes na rokovaní parlamentného branno-bezpečnostného výboru presadiť uznesenie, aby výbor zaviazal ministra obrany k predloženiu správy o prešetrení stykov vysokých funkcionárov spravodajskej služby Ľubomíra Skuhru a Juraja Šeba s bývalým pobočníkom Jána Slotu Georgeom Gansém v Benine a aby vyvrátil, že tieto kontakty sú bezpečnostným rizikom pre SR. Galka zaujíma, či spravodajcovia nevyrukujú s tým, že obaja tam boli robiť spravodajskú činnosť. Fotografiu Skuhru a Šeba, na ktorej sú s Georgeom Gansém v Benine, zverejnil denník Sme minulý týždeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona