Galis vie, že slovanisti sa opíjajú, ale nič s tým nenarobí

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 15:00 • 2 min
Galis vie, že slovanisti sa opíjajú, ale nič s tým nenarobí

BRATISLAVA - Dušan Galis má v slovenskom majstrovskom futbalovom klube ŠK Slovan Bratislava ako poradca rozšírené kompetencie, nespadá však do nich riešenie životosprávy hráčov.

slovakia

left justify in out

"Viem o tom, ale nie je to v mojej kompetencii," odpovedal Galis v utorok v online diskusii na webe Cas.sk na otázku respondenta, čo hovorí na disciplínu istých hráčov kádra, ktorí sa namiesto regenerácie chodia opíjať do mesta, a to aj po prehraných stretnutiach. Galis už skôr v tejto súvislosti ("flašky alkoholu v centre") uviedol: "Najhoršie na tom je, že na druhý deň netrénujú, že sú zranení." 

 

Šesťdesiatštyriročný bývalý kouč slovenskej reprezentácie je nazad u "belasých" od vlaňajšieho augusta a napriek čerstvému triumfu v Corgoň lige vníma nie práve príkladnú atmosféru v zázemí. Slovan na prelome apríla a mája ťahal sériu troch prehier vrátane nezdaru vo finále národného pohára Slovnaft Cup: "Ako partia sme mali ďaleko na viac. Stabilné výkony podávali Niňaj, Gorosito, Žofčák, Perniš, Milinkovič a zdravý Vittek. Výkony nezodpovedali cene určite u Peltiera, Bagayoka, Josimova a Soumaha, teda u legionárov. Soumah od zápasu v Žiline netrénoval a vlastne ani neviem, čo mu je. Už je tu dosť dlho na to, aby sa podriadil mužstvu, alebo bude musieť odísť. Hráči majú viacročné zmluvy, takže v kádri nemôže byť po sezóne rez. Verím však tomu, že prídu aj nejaké posily. Pracujeme na tom. Vedel by som si predstaviť aj dvoch - troch hráčov do 25 rokov z Corgoň ligy, ale nebudem ich menovať." 

 

Galis podotkol, že do značnej miery má zviazané ruky: "Sú veci, s ktorými absolútne nesúhlasím, ale kým tréner nebude mať moc nad hráčmi, nič sa nezmení. Cítiť sa na úlohu urobiť poriadok v kabíne a poskladať tím z hráčov, ktorí na ihrisku odovzdajú maximum, je jedna vec. Mať tú silu rozhodovať o niektorých hráčoch je druhá vec. Neviem, čo majú hráči v zmluvách. Dúfam, že ste si všimli, ako preferujem odchovancov. Keď zostanem v Slovane, tak aj budem. Filozofia klubu musí byť jednotná. Jeden až dvaja legionári plus odchovanci alebo hráči, ktorí sa podriadia filozofii klubu. Musíme si sadnúť za jeden stôl, určiť si ju a začať od nuly." 

 

Ružomberský rodák Galis vysvetlil aj absenciu Jozefa Valoviča na lavičke na sklonku súťažného ročníka: "Mal ľadvinové kamene a podstúpil operáciu, ale už bude v poriadku." 

 

Slovan sa hotuje na pokus presadiť sa v pohárovej Európe, ale Galis nemá ružové okuliare: "Medzinárodná konfrontácia nášho mužstva je úbohá. V tejto atmosfére a v tomto zložení určite nebudeme schopní konkurovať súperom v predkolách Ligy majstrov."

 

Splnomocnenec vlády pre šport Galis by v stredu doprial triumf v turínskom finále Európskej ligy UEFA portugalskej Benfice Lisabon a dodal: "Ja som odmalička fanúšikom Realu a Ronaldo je bez diskusie najlepším hráčom na svete. Na MS budem držať palce Brazílii." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies