Galis v Slovane ako poradca: Uvidíme, čo bude do konca mesiaca

NETKY.SK • 2 August 2013, 12:40 • 2 min
Galis v Slovane ako poradca: Uvidíme, čo bude do konca mesiaca

BRATISLAVA - Dušan Galis sa po dlhých rokoch vrátil do futbalového klubu Slovana Bratislava a na piatkovom dopoludňajšom tréningu na Pasienkoch sa predstavil vo funkcii poradcu realizačného tímu pre A-mužstvo. Hlavným trénerom "belasých" je naďalej Jozef Valovič s asistentom Jozefom Kontírom.

slovakia

left justify in out

"O mojom vzťahu ku klubu netreba rozprávať. Mne Slovan v živote veľmi pomohol a mojou ľudskou povinnosťou je mu to vrátiť. Som tu ako poradca pre A-mužstvo, takže sa budem snažiť robiť všetko pre to, aby hráči, ktorí nastúpia za Slovan, viac oduševnene bojovali. Slovan je klub, ktorý má vyššie ambície a hráči by mali hrať lepšie, ako doteraz dokazovali, pretože výsledky a hlavne výkonnosť neboli na takej úrovni, ako by sme všetci očakávali," uviedol poslanec Národnej rady Slovenskej republiky, ktorý má s klubom dohodu zatiaľ do konca augusta.

Galis si odbije premiéru v nedeľu proti Myjave. "Všetci sa na to tešíme. Myjava ukazuje, že dobrý futbal sa dá robiť aj v menšom meste. V derby zdolali Trnavu 6:2, čo tiež niečo znamená. My musíme ukázať, že máme hráčov, ktorí vedia v zápase odovzdať maximum a pobiť sa o dobrý výsledok," uviedol.

Galis pôsobil v Slovane ako hráč i ako tréner. Klub viedol začiatkom deväťdesiatych rokov, keď s ním získal posledný federálny titul a hneď po ňom i ďalšie slovenské. Vtedy bol jeho asistentom práve súčasný hlavný kouč Jozef Valovič. "Úspešné spojenie by mohlo pokračovať, ale záleží to od vedenia klubu. Vzhľadom k tomu, že ma požiadali o pomoc, tak som prišiel a uvidíme, čo bude za mesiac," pokračoval.

Vtedy ešte Slovan hral na slávnom Tehelnom poli. To je dnes už minulosťou. "Na jednej strane mi je to ľúto, no tá lepšia stránke je, že nebude dlho trvať, kým Slovan a hlavne diváci prídu do kultúrneho prostredia, kde sa budú dobre cítiť a kde uvidia dobrý futbal. Pochodil som celý svet, ale nikde v centre mesta som nevidel tri národné štadióny - tenisové centrum, hokejový a futbalový štadión," zdôraznil pre TASR.

V piatok sa na Pasienkoch objavil aj rekordný kanonier slovenskej reprezentácie Róbert Vittek. Síce netrénoval s hráčmi Slovana, no Galis by ho veľmi rád privítal v tíme. "Netrénoval s nami, ale ja by som bol veľmi rád, ak by prišiel do Slovana, pretože je to hráč, ktorý pre tento klub niečo urobil. Je to osobnosť, nie len na ihrisku, ale určite by bol aj vzorom a prínosom v kabíne. O takých hráčov by sa pobil každý slovenský klub. O rokovaniach ale nič neviem."

Úradujúcemu slovenskému majstrovi sa nevydaril vstup do sezóny, čo sa stalo osudným pre doterajšieho trénera Samuela Slováka. "Belasí" v najvyššej domácej súťaži len remizovali s nováčikom z Dunajskej Stredy (1:1), v Lige majstrov vyhrali doma nad Razgradom 2:1, avšak vonku prepadli po výsledku 0:3 a poslednou kvapkou v pohári bola ligová prehra 2:4 v Trenčíne. Slovan tak v štyroch dueloch inkasoval až deväť gólov.

"Pred takýmito dôležitými zápasmi, ako bola Liga majstrov, mala byť konfrontácia v prípravných zápasoch s úplne inými, ťažšími súpermi. Tí, ktorých Slovan mal, nespĺňali kritériá, aby ich preverili. Samozrejme, aj konkurencia v mužstve musí byť taká, aby si hráči uvedomili, že nikto z nich nemá isté miesto v základe," dodal na margo posledných výsledkov klubu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona