Galis sa rozhodol: Uprednostní parlament pred Slovanom

NETKY.SK • 24 August 2013, 10:32 • 2 min
Galis sa rozhodol: Uprednostní parlament pred Slovanom

BRATISLAVA - Dušan Galis absolvuje na lavičke futbalového Slovana Bratislava ešte tri zápasy, potom svoje pôsobenie pri tíme úradujúceho majstra ukončí a bude sa venovať naplno práci poslanca Národnej rady SR. Šesťdesiattriročný kouč je oficiálne v realizačnom tíme Slovana poradcom, vedie však tréningový proces a kaučuje tím počas zápasov.

slovakia

left justify in out

Začiatkom augusta sa s manažmentom belasých dohodol na mesačnom pôsobení počas letných parlamentných prázdnin. Pod jeho vedením Bratislavčania ožili, vyhrali štyri stretnutia v rade a v tabuľke Corgoň ligy sa posunuli na 2. miesto.

Galis bude na lavičke Bratislavčanov ešte v ligových zápasoch v Žiline a doma proti Zlatým Moravciam a v Slovenskom pohári v Novom Meste nad Váhom. "Po domácom dueli so Zlatými Moravcami končím. Bude po dovolenkách, vrátim sa do parlamentu. Chcem sa naplno venovať práci poslanca Národnej rady. Samozrejme, nikdy nehovor nikdy. Ja som však rozhodnutý po mesiaci skončiť. Mám už svoj vek, poznám, čo všetko obnáša trénovanie. Práca poslanca by sa nedala skombinovať s trénerskou. Musíte byť pravidelne s hráčmi, musíte ich vidieť, počuť počas celého týždňa. Nedá sa to tak urobiť, že cez týždeň by ste boli v parlamente a potom by ste absolvovali napríklad predzápasový tréning a víkendové stretnutie," povedal pre sobotňajšie vydanie denníka Plus jeden deň Dušan Galis. 

Momentálne je hlavným trénerom Slovana Jozef Valovič. Vedenie bratislavského klubu ešte nepotvrdilo, či jeho menovanie bude napokon trvalé. Po odvolaní Samuela Slováka hovorilo o dočasnom riešení a snažilo sa nájsť nového hlavného kouča. Pred pár týždňami sa v súvislosti so Slovanom spomínali mená Michala Hippa, Jozefa Chovanca, Petra Radu či Vítězslava Lavičku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona