Galéria Mlyny bude patriť obdivovateľom vláčikov

NETKY.SK • 11 Február 2011, 08:23 • 2 min
Galéria Mlyny bude patriť obdivovateľom vláčikov

Galéria Mlyny bude patriť obdivovateľom vláčikov

slovakia

left justify in out

img

Unikátnu výstavu vláčikov, najväčšiu svojho druhu na Slovensku, môžu vidieť návštevníci nitrianskej Galérie Mlyny od 20. do 27. februára tohto roka. Výstava pozostáva z viacerých koľajísk a modulových železníc z dvoch krajín, zo Slovenska a z Maďarska. Rozostavaná bude na štyroch miestach v priestoroch Mlynov. "Výstava je unikátna tým, že bude obsahovať modelové železnice rôznych veľkostí, od najmenších vyrobených v mierke 1:220 až po tie najväčšie v mierke 1:22,5. Celková rozloha výstavy bude 800 metrov štvorcových," konštatoval Dezider Mészáros z Galérie Mlyny.
Na výstave budú vystavené koľajiská v rôznych veľkostiach, klasické železničné trate so stanicami, úzkorozchodná banská i lesná železnica, električková trať, železničné trate so systémom FALLERCAR (pohybujúce autá) i ďalšie miniatúrne atrakcie. Niektoré železnice budú mať vlastných rušňovodičov z radov modelárov. Denne bude obsluhu zabezpečovať 40 ľudí. Návštevníci budú môcť obdivovať tri veľké modulové systémy, jeden analógový a dva digitálne, ktoré budú mať dĺžku od 40 do 80 metrov. Popri interaktívnej časti budú na výstave vitríny so vzácnymi expozíciami vlakov rôznych štátov, medzi ktorými budú aj ručne vyrobené modely z rúk majstra Slovenska v železničnom modelárstve.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies