Galéria Michalský dvor predstavila úspešné maďarské firmy v SR

NETKY.SK • 2 August 2011, 09:05 • 2 min
Galéria Michalský dvor predstavila úspešné maďarské firmy v SR

Galéria Michalský dvor predstavila úspešné maďarské firmy v SR

slovakia

left justify in out

img

Po názvom Úspešné maďarské firmy na Slovensku sa koná oddnes netradičná výstava fotografií v bratislavskej Galérii Michalský dvor, na Michalskej ulici. Ako na slávnostnej vernisáži zdôraznil šéf usporiadateľskej spoločnosti IcaMedia Juraj Ulický, cieľom podujatia je prehĺbenie a propagácia hospodárskych a kultúrnych kontaktov medzi Slovenskom a Maďarskom.
      "Návštevníci majú možnosť prostredníctvom dobových i súčasných fotografií a predmetov oboznámiť sa s históriou i prítomnosťou niekoľkých maďarských spoločností pôsobiacich na Slovensku, napr. OTP Banka, Forest, Mediacom, Glenwood Media alebo farmaceutických firiem Gedeon Richter či Egis," uviedol organizátor Ulický s tým, že prvá časť výstavy je venovaná dvom veľkým farmaceutickým firmám, Gedeon Richter a Egis a v druhej časti sa prezentuje OTP Banka, ktorá je jednou z najväčších finančných inštitúcií v stredoeurópskom regióne. "Vnímame na výstave firmy ako organizmus, ktorý prináša nové prvky na trh a ovplyvňuje prostredie," zdôraznil.
      Ulický uviedol, že v galérii sa prezentujú vybrané firmy na paneloch, kde zobrazujú svoje firemné stratégie a ponúkané služby. Návštevníci okrem fotografií môžu vidieť aj dobové predmety a dokumenty, ktoré na výstavu zapožičala Zbierka histórie peňažníctva OTP Banky v Budapešti.
      Podľa Ulického na adrese úspesnefirmy.sk sa postupne zverejnia názvy všetkých maďarských firiem, ktoré fungujú na Slovensku, ak organizátorov o to požiadajú. Široká verejnosť si môže pozrieť výstavu do konca augusta, denne okrem pondelka.
    Organizátor sa netajil tým, že ak táto výstava bude úspešná, budúci rok plánujú predstaviť ďalšiu krajinu. "Rozmýšľali sme o Chorvátsku," podotkol.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies