Galek: Nemyslíme si, že je dôvod na skrátenie konania k zákonu o ÚRSO

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 10:28 • 2 min
Galek: Nemyslíme si, že je dôvod na skrátenie konania k zákonu o ÚRSO

BRATISLAVA - Opozičná strana SaS si nemyslí, že je dôvod rokovať v parlamente o novele zákona o regulácii v sieťových odvetviach z dielne Ministerstva hospodárstva (MH) SR v skrátenom konaní.

slovakia

left justify in out

Právna norma má okrem iného oddeliť funkcie predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) a predsedu Regulačnej rady ÚRSO a mala by zaviesť aj zmenu spôsobu obsadzovania orgánov regulačného úradu. "Je to už druhý zákon na tejto schôdzi, ktorý ide do skráteného konania," upozornil v úvode deviateho rokovacieho dňa štvrtej schôdze Národnej rady (NR) SR poslanec SaS Karol Galek.

 

Minister Peter Žiga (Smer-SD) skrátené konanie odôvodňuje hrozbou značných hospodárskych škôd štátu, ktoré by mohli vyplynúť z toho, že ÚRSO nie je inštitucionálne plnohodnotne zabezpečený. "Je potrebné inštitucionálne a procesne upraviť fungovanie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví tak, aby sa zabránilo opakovaniu situácie zo začiatku roka 2017," uviedol.

 

A aby podľa jeho slov nové pravidlá pre fungovanie ÚRSO a cenové konania boli prijaté v dostatočnom časovom predstihu pred termínom predkladania cenových návrhov regulovaných subjektov. Aj poslankyňa Jana Kiššová (SaS) si myslí, že na skrátené konanie dôvod nie je. "Som presvedčená, že napriek tomu, že hospodárske škody už vznikli, neboli spôsobené tým, čo idete v návrhu riešiť," opísala.

 

Strana SaS preto avizovala, že skrátené konanie k tejto novele nepodporí. Po prerokovaní tohto bodu čakajú na poslancov ďalšie doteraz neprediskutované návrhy.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies