Galek a Kiššová navrhujú oddelenie ÚRSO od Rady úradu

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 14:25 • 2 min
Galek a Kiššová navrhujú oddelenie ÚRSO od Rady úradu

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR ukončili piatkové rokovanie návrhom dvojice poslancov zo strany SaS Karola Galeka a Jany Kiššovej na zmenu zákona o regulácii v sieťových odvetviach.

slovakia

left justify in out

Poslanci chcú upraviť postavenie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) ako celku a zabezpečiť väčšiu transparentnosť procesu regulácie v sieťových odvetviach.

Poslanci v zákone navrhujú oddelenie ÚRSO od Rady úradu. Doteraz obe funkcie zastával Jozef Holjenčík, ktorý po kauze s vysokými cenami energií z vedenia úradu odstúpil. Okrem toho požadujú zriadenie predstavenstva úradu ako kolektívneho orgánu na čele úradu, zmeniť podmienky členstva v predstavenstve úradu a rade, a rovnako aj zmeniť spôsob menovania členov predstavenstva úradu a rady.

Ako Galek uviedol, zákon predložili do NR SR už druhýkrát. „Keby sme tento zákon schválil už v máji, tak kauza vysokých cien energií by nebola žiadnou témou. Mohli sme ušetriť milióny na administratíve, ktoré sa jedného dňa prejavia v oprávnených výdavkoch a zase to zaplatíme len na cenách energií,“ skonštatoval. Podľa neho by štát mal vytvoriť podmienky pre nezávislú reguláciu, ale nemal by do nej zasahovať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies