Galaxy Gear: Nie celkom inteligentné hodinky

NETKY.SK • 27 September 2013, 08:48 • 2 min
Galaxy Gear: Nie celkom inteligentné hodinky

BRATISLAVA - Samsung spôsobil svojimi hodinkami Galaxy Gear veľký rozruch. Malo ísť o prvé vyladené inteligentné hodinky, avšak finálny produkt veľa inteligencie napokon nedostal.

slovakia

left justify in out

Hodinky Galaxy Gear sa začali predávať iba včera aj na Slovensku, výrobca ich dokonca ponúka zadarmo prvým 50 zákazníkom kupujúcim si veľký smartfón Galaxy Note 3. Cena samostatných hodiniek je 300 eur, preto sa od týchto hodiniek očakáva skutočne veľa. Pravda je však odlišná od predstáv a Galaxy Gear nie sú vôbec také vyspelé, aby sa stali hitom.

Hodinky Samsung Galaxy Gear sú príslušenstvom k smartfónom od Samsungu so systémom Android 4.3 Jelly Bean. Momentálne má výrobca vo svojom produktovom portfóliu iba dve takéto zariadenia, najnovší Galaxy Note 10.1 a Galaxy Note 3. Bez jedného z týchto dvoch zariadení s hodinkami nespravíte nič, ich funkčnosť je veľmi úzko spätá práve so smartfónmi, slúži ako ich menší externý displej na vašej ruke.

Kov, plast a sklo

Samotné telo hodiniek pozostáva z kombinácie plastov, kovu a skla, pričom plastový remeň je dostupný v niekoľkých farebných prevedeniach. Na remeni zaujme šošovka fotoaparátu s rozlíšením 1,2 megapixela, dokonca podporuje funkciu automatického zaostrovania a nahrávanie ozvučeného HD videa.

Špičkový displej

Displej na čelnej plochej s uhlopriečkou 1,63 palcov pracuje s technológiou Super AMOLED, čo znamená výborne čitateľný obraz aj v exteriéri a špičkovú kvalitu zobrazenia v interiéroch. Rozlíšenie tohto malého dotykového displeja je 320×320 pixela, takže zobrazené ikony a grafika sú jemné a vykreslené do detailov. Do úvahy treba vziať aj skutočnosť, že na displej hodiniek sa nebudú ich používatelia pozerať z takej blízkosti, ako je tomu v prípade telefónov.

Samsung Galaxy Gear sú iba predĺženou rukou smartfónu, slúžia ako také funkčne bohatšie Bluetooth handsfree. Je možné na nich čítať nové SMS správy a e-maily, sledovať grafické predpovede počasia, spúšťať špeciálne aplikácie a samozrejme využívať rozšírenú funkčnosť hodín. Na začiatku predaja je pre hodinky Galaxy Gear k dispozícii 70 rôznych aplikácií orientovaných na šport, zábavu aj produktivitu, napríklad Evernote, RunKeeper, MyFitnesPal či hudobný prehrávač. Inštalácia týchto aplikácií je možná opäť cez smartfón a využíva sa pri nich napríklad aj akcelerometer a gyroskop.

Hodinky Galaxy Gear sú vybavené 800 MHz procesorom, operačnou pamäťou RAM vo veľkosti 512 MB a ukladacím priestorom s objemom 4 gigabajty. Hodinky je potrebné nabíjať cez microUSB konektor, ktorý sa používa pri všetkých súčasných Android smartfónoch ako štandard. Ako dlho batéria vydrží, to zatiaľ nevedno, kapacita batérie je však obmedzených 300 mAh.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona