Galatasaray zrušil pre politiku členstvo dvom výrazným osobnostiam

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 14:39 • 2 min
Galatasaray zrušil pre politiku členstvo dvom výrazným osobnostiam

ISTANBUL - Turecký futbalový klub Galatasaray Istanbul zbavil členstva svojich bývalých hráčov Hakana Süküra a Arifa Erdema. Niekdajší útočníci sú podozriví z toho, že mali blízko k moslimskému duchovnému Fethullahovi Gülenovi, ktorého Ankara obviňuje zo zosnovania potlačeného pokusu o vojenský prevrat vlani v júli.

slovakia

left justify in out

Najvyššie orgány istanbulského klubu tak učinili na sobotňajšom výročnom valnom zhromaždení. Spoliehali sa tiež na to, že spomenutá dvojica včas nezaplatila členský príspevok, a preto ju na základe interných pravidiel môžu vylúčiť spomedzi členov. Informácie priniesli viaceré turecké médiá. Hakan Sükür odohral v žlto-červenom drese väčšinu svojej kariéry.

 

"Býk od Bosporu", ako znie prezývka tohto kedysi výnimočného zakončovateľa, dohromady nastúpil za Galatasaray v 545 súťažných dueloch a zaznamenal 295 presných zásahov. Arif Erdem mal v tomto klube o niečo "slabšiu" bilanciu, v 484 vystúpeniach dosiahol 136 gólov. Obaja boli členmi bronzového tureckého tímu na MS 2002 v Kórejskej republike a Japonsku. Hakan Sükür v dueli o 3. miesto skóroval už v 11. sekunde, čo je dodnes najrýchlejší gól v histórii svetových šampionátov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies