Galaprogramom vyvrcholil najväčší rómsky festival na Slovensku

NETKY.SK • 22 August 2011, 11:54 • 2 min
Galaprogramom vyvrcholil najväčší rómsky festival na Slovensku

Galaprogramom vyvrcholil najväčší rómsky festival na Slovensku

slovakia

left justify in out

img

Vo východoslovenskom meste Trebišov v sobotu trojhodinovým galaprogramom vyvrcholil 4. ročník medzinárodného rómskeho festivalu International Gypsy Fest. Riaditeľ podujatia Jozef Sivák informoval, že ide o najväčší rómsky festival a zúčastnili sa na ňom rómski umelci zo siedmich krajín sveta.
      „Hviezdou tohtoročného festivalu je nemecký spevák Ricardo, ktorý patrí k najúspešnejším umelcom súčasnej rómskej populárnej hudby," priblížil Sivák. Cieľom festivalu je ukázať Rómom pozitívne príklady, ktoré môžu ľudí inšpirovať. Ďalším umelcom, ktorý príde podporiť túto myšlienku, je spevák Don Vasyl. „Tento umelec je v Poľsku veľkou hviezdou, vypredáva veľké haly, dostal niekoľko zlatých a platinových albumov, tiež má dobrý nos na talenty, pretože objavil množstvo úspešných spevákov," vysvetlil Sivák.
      Na festivale sa podľa jeho slov zúčastnil aj splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Miroslav Polák. Do Trebišova zamierili okrem Slovákov aj Česi, Maďari, Poliaci, Rakúšania, Nemci či Angličania. Návštevníci festivalu si budú môcť dnes okrem galaprogramu pozrieť v Športovej hale v Trebišove aj výstavu fotografií brazílskych Rómov. Festivalový program sa začal v nedeľu (14. 8.), galaprogram začína dnes o 21. hodine.
      Podujatie je organizované pod záštitou predsedníčky vlády SR Ivety Radičovej a podpredsedu vlády SR pre ľudské práva a menšiny Rudolfa Chmela. Organizátorom svetového rómskeho festivalu je občianske združenie Roma Production a Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku. Projekt finančne podporil Úrad vlády SR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies