Galantskí colníci objavili falošné škrabky na päty, aj tašky pre psov

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 18:02 • 2 min
Galantskí colníci objavili falošné škrabky na päty, aj tašky pre psov

BRATISLAVA/GALANTA - Fejky hračiek, tašiek pre psov, či škrabiek na päty zadržali galantskí colníci. Napodobneniny objavili pri kontrole troch zásielok z Číny, ktoré mali podľa dokladov skončiť na českom trhu.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna, odhadovaná škoda, ktorá by vznikla predajom týchto vecí ako originálnych výrobkov, bola predbežne vyčíslená na takmer 50 000 eur. Vyše 1 500 škrabiek, takmer 600 plastových figúrok zvierat, 60 textilných tašiek pre psov a skoro 300 kuchynských plastových potrieb tak skončilo v colnom sklade. Majitelia ochranných známok potvrdili, že ide o falšovaný tovar a práve oni teraz rozhodnú o ďalšom postupe. Majú možnosť vyjadriť sa, či súhlasia so zničením tovaru alebo podajú návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky. Prípad naďalej vyšetrujú.

 

Osobe, ktorá porušila zákon o presadzovaní práv duševného vlastníctva colnými orgánmi, môže uložiť colný úrad pokutu od 50 eur do 67 000 eur, závisí to od závažnosti a druhu porušenia. Za opakované porušenie uloží colný úrad pokutu až do výšky 135 000 eur.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies