Galantské noviny chcú zachrániť petíciou

NETKY.SK • 29 Február 2016, 10:53 • 2 min
Galantské noviny chcú zachrániť petíciou

GALANTA – Petíciu za zachovanie Galantských novín organizuje obyvateľ Galanty Martin Bača.

slovakia

left justify in out

Galantské noviny dostávajú obyvatelia mesta každý mesiac zadarmo, viac ako dve desaťročia boli financované z mestského rozpočtu. Mestské zastupiteľstvo ich z rozpočtu na rok 2016 vyškrtlo, 22-tisíc eur poslanci presmerovali do súkromnej regionálnej televízie.

 

"Pre doterajšiu vysokú obľúbenosť Galantských novín u občanov a ich ľahkú dostupnosť by sme chceli apelovať na poslancov mesta Galanta, aby opätovne prehodnotili svoje rozhodnutie,“ povedal Martin Bača.

 

Bez ohľadu na počet podpisov pod petíciou sa chce s touto požiadavkou obrátiť na poslancov už na najbližšom rokovaní mestského zastupiteľstva. Záchrana novín pred zánikom je podľa neho len prvým krokom, druhým by malo byť stanovenie pravidiel, ktoré by zabezpečili ich nestrannosť. "Galantské noviny potrebujú také pravidlá, aby nikto nemohol povedať, že ide o noviny primátora alebo o noviny poslancov,“ dodal Bača. Práve vyostrené vzťahy medzi poslancami a primátorom možno podľa neho hľadať aj za neodsúhlasením financií na mestské noviny.

 

Galantské noviny vyšli vďaka finančnej podpore sponzorov aj v januári a februári tohto roku, o februárovom čísle primátor Peter Paška napísal, že je posledné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies