Galantská radnica má vrátiť státisíce z eurofondov na rekonštrukciu kaštieľa a parku

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 15:44 • 2 min
Galantská radnica má vrátiť státisíce z eurofondov na rekonštrukciu kaštieľa a parku

GALANTA – Mesto Galanta má vrátiť eurofondy na rekonštrukciu severného krídla neogotického kaštieľa a mestského parku vo výške 456-tisíc eur, čo predstavuje 25 percent zo všetkých výdavkov. Dôvodom sú zistené porušenia zákona o verejnom obstarávaní a neoprávnené výdavky. Vyplýva to z listu ministerstva pôdohospodárstva o záveroch administratívnej kontroly dokumentácie k verejnému obstarávaniu.

slovakia

left justify in out

Primátor Galanty Peter Paška zvolal v tejto súvislosti na pondelok rokovanie mestského zastupiteľstva, ktoré má riešiť dopad sankcie na rozpočet mesta aj s návrhom rozpočtových opatrení. Galanta získala na severné krídlo a neogotický kaštieľ z eurofondov 1,8 milióna eur, obnovené krídlo kaštieľa aj revitalizovaný park boli odovzdané do užívania už pred piatimi rokmi.

 

"Budem sa biť do konca. Ten bude vtedy, keď budeme úspešní,“ napísal Paška na sociálnej sieti. Agentúre SITA sa s primátorom v piatok popoludní nepodarilo spojiť. Spor o eurofondy na kaštieľ trvá už dlhšie. Na začiatku kontroly hrozilo, že Galanta bude musieť vrátiť všetky peniaze z eurofondov, neskôr hrozilo vrátenie čiatky 480-tisíc eur.

 

Vlani po skončení všetkých kontrol a preverovaní mala samospráva vrátiť 46-tisíc eur za verejné obstarávanie na projektovú dokumentáciu, pretože podľa kontroly Úradu pre verejné obstarávanie porušila rozdelením zákazky zákon. Najnovšie závery hovoria o korekcii vo výške 25 percent zo všetkých výdavkov vyplývajúcich z verejného obstarávania.

 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies