Galantská nemocnica ruší sporný tender, ktorý vypísala pred pár dňami

NETKY.SK • 14 Február 2014, 13:47 • 2 min
Galantská nemocnica ruší sporný tender, ktorý vypísala pred pár dňami

GALANTA - Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša v Galante ruší tender na zaobstaranie komplexného informačného systému za 688.000 eur bez DPH.

slovakia

left justify in out

Nemocnica chcela sumu zaplatiť v 12 splátkach. Verejné obstarávanie vypísali 6. februára, Trnavský samosprávny kraj (TTSK) dnes po tom, čo ho začali kritizovať krajskí poslanci za Most-Híd, oznámil, že tender zrušili.

Krajský poslanec Gábor Gál dnes upozornil, že nemocnica, ktorá zápasí s finančnými problémami, chce kupovať nový informačný systém v čase, keď môže každú chvíľu zmeniť majiteľa. "Ak nemocnica nemá peniaze, na toto odkiaľ bude mať!? Ak má peniaze, načo je jej investor?," pýtal sa Gál spolu so straníckym kolegom Ervinom Chomčom. Spoločne žiadali šéfa TTSK Tibora Mikuša aj vedenie nemocnice, aby tender okamžite zrušili.

Gál tiež poukázal, že tender vypísali deň po februárovom zasadnutí zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja. Podľa neho nemusí ísť o náhodu. "Zrejme preto, aby atmosféra na poslednom zasadnutí, na ktorom sa volili noví podpredsedovia kraja, nebola prihorúca," doplnil.

O aktuálnej situácii v galantskej, ako aj dunajskostredskej nemocnici dnes hovorili predstavitelia TTSK na čele s T. Mikušom so šéfmi zariadení. Témou bolo aj zrušenie tendra. "Nakoľko Trnavský samosprávny kraj pokračuje v hľadaní strategického partnera pre nemocnice, v ktorých je akcionárom, nebude investovať prostriedky do nového informačného systému. Ušetrené financie bude môcť nemocnica využiť na iné účely," uviedol hovorca TTSK Patrik Velšic.

Poslanci zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) vlani koncom minulého volebného obdobia schválili uznesenie, na základe ktorého hľadá župa pre nemocnicu strategického partnera. Momentálne je 100-percentným vlastníkom akcií tohto zdravotníckeho zariadenia práve TTSK. Verejná súťaž má byť ukončená v tomto roku. Kraj si v zariadení plánuje ponechať minimálne 34-percentný podiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies