Galantská nemocnica otvorila novú rádiológiu za milión eur

NETKY.SK • 15 December 2016, 11:41 • 2 min
Galantská nemocnica otvorila novú rádiológiu za milión eur

GALANTA - Rádiologické oddelenie v galantskej nemocnici prešlo od leta tohto roka zmenou. Kompletne ho zrekonštruovali a vybavili modernou diagnostickou technikou. Vybudovali nové pracovisko počítačovej tomografie, digitálneho röntgenu a sonografie.

slovakia

left justify in out

Nové oddelenie bude plynule nadväzovať na plánovaný nový urgentný príjem a na oddelenie anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti (OAMIS), ktoré nemocnica plánuje zriadiť v budúcnosti. Celkové investície do tohto projektu si vyžiadali viac ako jeden milión eur.

 

"Celá rekonštrukcia, ktorá sa začala pred letom tohto roka, prebehla za plnej prevádzky nemocnice. Som rád, že sa nám podarilo zvýšiť úroveň diagnostických možností nemocnice," povedal Marián Haviernik, riaditeľ nemocnice.

 

"Nové technologické možnosti pomáhajú výrazne spresňovať a súčasne aj zrýchľovať diagnostiku," povedala primárka rádiologického oddelenia Viktória Schäfferová.

 

CT pracovisko už dnes podľa nej poskytuje pokročilú diagnostiku mozgových cievnych príhod, kvalitnejšiu ortografiu (vyšetrenie srdcovnice), presnejšie zobrazovanie pľúcnych tepien a obličkových artérií pri hypertenzii.

 

V budúcnosti by chceli v nemocnici rozšíriť diagnostickú škálu o vyšetrenia ciev dolných končatín alebo extrakraniálnych (mimohlavových) ciev. "Veľkou výhodou pre našich pacientov je oproti pôvodným prístrojom aj významne nižšia radiačná dávka, respektíve menšie potrebné množstvo kontrastnej látky, ktorá je súčasťou CT a röntgenových vyšetrení," dodala Schäfferová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies