GALANTAFEST nie je iba o zábave ale aj o pomoci

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 13:48 • 2 min
GALANTAFEST nie je iba o zábave ale aj o pomoci

GALANTA - Myšlienka usporiadať GALANTAFEST vznikla v roku 2008 a za 9 rokov sa nám spoločne s MsKS podarilo vytvoriť podujatie, ktoré má svoju tradíciu a je obyvateľmi mesta Galanta očakávané.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spája v spoločnom cieli aj mestské inštitúcie, firmy, občianske združenia, ako aj jednotlivci v snahe  rozvíjať a zviditeľňovať naše mesto.

 

Snažili sme sa o takú skladbu programu ktorá je obsahovo zameraná na všetky vekové kategórie. Každý účastník podujatia prispieva aj finančne. Keďže zdravie je to najdôležitejšie pre každého človeka  a cez zdravotníctvo  a sociálne služby sme vedeli najefektívnejšie pomôcť širokej vrstve občanov a to nielen v Galante ale aj v okolí, zisk už tradične používame  na zakúpenie rôznych prístrojov a potrieb pre nemocnicu  s poliklinikou Sv. Lukáša v Galante, a.s.

 

Konkrétne sme zabezpečili:

 

infúzne pumpy na presné dávkovanie liekov,
nové detské postieľky a posteľné prádlo,
450 hrnčekov na rôzne oddelenia v nemocnici,
monitor na sledovanie vitálnych funkcií dieťaťa,
prístroj INTERLAB pomocou ktorého sa dajú v predstihu niekoľkých rokov odhaliť niektoré rakovinové ochorenia a tým skôr začať s liečbou pacientov. Takýchto prístrojov bolo v čase zakúpenia len zopár na Slovensku,
ďalej sme zabezpečili pohybujúce vybavenie na hematologické oddelenie na možnosť odberu v krvi v teréne, ktoré robíme aktívne už druhý rok s veľkým úspechom.

 

Nie sme osamotení a teší nás, že sa v tomto smere angažujú aj a firmy a rôzne iné inštitúcie, ako aj obce zo širokého okolia,  za čo im aj touto formou chceme srdečne poďakovať.

 

Rok 2015 čiže GALANTAFEST Č.8 bol prelomový, keďže sa nám podarilo podporiť až 4 dobročinné aktivity.

Symbolické 1€ zo vstupného, ktorého výsledkom bola suma vyše 1000€ sme použili na vymaľovanie RC BAMBUĽKOVO a na rekonštrukciu ihriska ZORNIČKA, ktoré by sme chceli kompletne dokončiť s finančnou podporou Ministerstva vnútra SR  aj s Vašou pomocou do 2 rokov.

 

Podporili sme aj celoslovenský projekt na pomoc onkologickým pacientom „ POD KRÍDLAMI DOMINIKY “ zakúpením rôznych ručne vyrobených predmetov a hodnote cca 400€.

 

Pomocou vydraženia limitovanej fľaše destilátu sme zabezpečili rehabilitáciu dieťaťa trpiaceho dawnovým syndromóm. Vďaka tejto liečbe sa značne zlepšili jeho pohybové schopnosti a  vie  si už sadnúť. Teší nás, že sme aj týmto pomohli  rodine v núdzi.

 

Aj 9. ročník, ktorý sa uskutoční 9. JÚLA na Nádvorí neogotického kaštieľa v Galante bude prebiehať v duchu zábavy a pomoci.

 

Program začína o 15.00 hod. výjazdom motorkárov po meste a blízkom okolí.

 

Aj touto cestou pozývame všetkých majiteľov motoriek každého druhu, aby prišli o 14.30 hod. do mestského parku a svojou účasťou podporili myšlienku podujatia „Pomoc formou zábavy“.  Odmenou im bude  dobrý pocit, že podporia správnu vec a aj vynikajúci guláš s občerstvením. 

 

Všetci návštevníci si budú môcť skontrolovať svoje zdravie v zdravotníckom stánku poisťovne DOVERA a  SVET ZDRAVIA, a.s. nemocnice Sv. Lukáša v Galante.

 

Zároveň s výjazdom motorkárov o 15.00 hod. začne aj program pre najmenších a rodičov vystúpením tanečného súboru CALMA a FANATIC ELEKTRIC. Deti si  môžu pozrieť zábavu v podaní divadielka STRAŽAN. V rámci sprievodných podujatí si deti budú môcť zaskákať v nafukovacom hrade a realizovať sa v rôznych súťažiach usporiadaných pod taktovkou RC BAMBUĽKOVO.

 

Súťažiť budú mať šancu aj s moderátorom podujatia JURAJOM BAČOM, ktorý má pre nich pripravené zaujímavé ceny.

 

Veľkou atrakciou bude  aj prítomnosť chlapcov z klubu PAKG.

 

V letnom počasí určite poteší aj studený nanuk, ktorý dostane prvých 100 detských návštevníkov.

 

Hlavný program odštartujeme o 18.00 hod. vystúpením Galantských spevákov pod názvom „HODINA S DUCHOŇOM“.

 

Po nich nás roztancuje a zabaví ZUZANA SPEVÁROVÁ.

 

Ako zlatý klinec programu bude skupina LOJZO. S  ich piesňami si zaspomíname na „staré časy“ a určite si s nimi zaspievame nejednu pieseň.

 

Pokračovanie večera sa bude niesť v rokovom štýle, na ktorý nás naladí GALANTSKÁ LEGENDA, skupina OPLAN a po veľkom úspechu z minulých rokov k nám opäť zavíta skupina AC/DC REVIVAL, aby nás zdvihla zo stoličiek.

 

Na záver nás zabaví, tak ako na Silvestrovskú noc, medzi GALANČANMI čoraz viac obľúbená skupina ČIBUK.

 

Vyzbierané peniaze budú použité na zabezpečenie 2 ks skladacích kresiel na mobilný odber krvi.

 

Všetci ste srdečne vítaní !



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies