Galandiu by chcelo mesto otvoriť najneskôr do konca roka 2019

NETKY.SK • 30 August 2017, 15:38 • 2 min
Galandiu by chcelo mesto otvoriť najneskôr do konca roka 2019

GALANTA – Najneskôr do konca roka 2019 chce mesto Galanta zrekonštruovať a uviesť do prevádzky termálne centrum (TC) Galandia, ktoré je v súčasnosti zatvorené pre problémy so statikou.

slovakia

left justify in out

Mestské zastupiteľstvo schválilo harmonogram prác vedúcich k ukončeniu opravy k 31. decembru 2019.

 

Primátor Galanty Peter Paška dnes informoval, že ministerstvo hospodárstva ho požiadalo o oznámenie konečného termínu, do ktorého bude TC Galandia uvedené opätovne do prevádzky. "Je dôležité poznamenať, že k zatvoreniu Galandie ma viedli oprávnené pochybnosti o bezpečnosti stavby a hlavne konštrukčného riešenia strechy bazénovej haly. Tieto boli opakovane potvrdené nestrannými znalcami v odbore statiky, znalcom pribraným vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Galante, ako aj stavebno-technickým prieskumom stavby. V súčasnosti sa ešte spracúva posudok na strešnú oceľovú konštrukciu nad bazénovou halou," informoval primátor.

 

Konštatoval, že proces stavebno-technického posudzovania stavby trval neúmerne dlho. Bolo ho nutné absolvovať pre podrobné posúdenie stavu stavby, odhad finančnej náročnosti opráv a tiež odstránenie pochybností orgánov galantského zastupiteľstva o potrebe a rozsahu sanácie stavby.

 

Paška uviedol, že na stavbe je nutné vykonať sanáciu oceľovej konštrukcie ponad bazénovú halu vrátane strešného plášťa, zosilnenie železobetónového stropu nad jedálňou, osadenie nových toboganov. Tiež spracovanie projektovej dokumentácie, obnovu a spustenie technológie kúpaliska. "Zvážiac všetky súvisiace prípravné práce a dve verejné obstarávania zastupiteľstvo 24. augusta prijalo uznesenie, ktorým schválilo harmonogram prác," informoval Paška. "Naším zámerom je uviesť TC do prevádzky čo najskôr, preto uvedený termín je termínom krajným počítajúcim s určitou časovou rezervou. Po vykonaní nevyhnutných opráv budeme pokračovať v ďalších prácach na zvýšenie kvalitatívnej úrovne TC," dodal primátor Galanty.

 

TC zatvorili v decembri 2015, postavili ho aj vďaka 4,3-miliónovému príspevku z eurofondov, ktoré by mesto v prípade neuskutočnenia opravy muselo ministerstvu hospodárstva ako riadiacemu orgánu vrátiť.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies