Galádovci pred záverečnou prekážkou, musia skórovať

NETKY.SK • 13 Október 2014, 11:40 • 2 min
Galádovci pred záverečnou prekážkou, musia skórovať

REGGIO EMILIA - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov nastúpi v utorok na záverečný duel v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2015 tejto vekovej kategórie. Na zverencov Ivana Galáda čaká v meste Reggio Emilia odveta baráže proti talianskym rovesníkom. Duel sa začne o 16.00 h a z pozície hlavného rozhodcu ho povedie Škót Steven McLean.

slovakia

left justify in out

Keďže minulotýždňový prvý zápas v Zlatých Moravciach sa skončil 1:1, mladí Slováci musia pre postup na Apeninskom polostrove minimálne raz skórovať. "Snažil som sa loptu posunúť na ľavú stranu a triafať krížom brániacemu hráčovi pomedzi nohy. Som veľmi rád, že po zápase v Holandsku mi to padlo aj proti Talianom. Musíme sa dobre pripraviť aj na barážovú odvetu, azda niečo padne do siete aj do tretice," vyhlásil pre oficiálnu internetovú stránku Slovenského futbalového zväzu (SFZ) kanonier Adam Zreľák. Útočník MFK Ružomberok strelil posledné dva góly "galádovcov", keď rozhodol o ich víťazstve v Tilburgu a stanovil konečný rezultát v Zlatých Moravciach. Zreľák dal v trinástich zápasoch v drese SR "21" až deväť gólov. "Čo nám priniesol výsledok 1:1? Nádej. Nádej na postup. V Holandsku sme ukázali, že vieme vonku vyhrať 1:0. Veríme, že môžeme postúpiť a ideme si za tým," uviedol stredopoliar SR "21" Jakub Paur. 

 

V Taliansku už môže nastúpiť aj špílmacher Ondrej Duda. Devätnásťročný záložník Legie Varšava nehral v prvom súboji pre disciplinárny trest za žlté karty. Mladí reprezentanti "azúrovej squadry" vyhrali 9. skupinu s bilanciou 6 víťazstiev - 0 remíz - 2 prehry, keď neuspeli doma s Belgičanmi a v Srbsku. Slovenská "dvadsaťjednotka" dominovala v 3. skupine v konkurencii Holandska či Škótska. Taliani sú päťnásobní šampióni v tejto vekovej kategórii a veľa hráčov z ich aktuálnej nominácie pravidelne nastupuje v základnej zostave na klubovej úrovni v Serie A. Lídrami slovenského výberu sú obrancovia Lukáš Pauschek, Dávid Hudák a Branislav Niňaj, legionári Ondrej Duda s Patrikom Hrošovským či útočník Adam Zreľák. Spoločným mottom mladých Slovákov pred nadchádzajúcou konfrontáciou je citát Ivana Galáda: "O víťazstvách netreba hovoriť, treba pre ne žiť." 

 

Kontinentálny šampionát "dvadsaťjednotiek" bude 17. - 30. júna 2015 v Prahe, Olomouci a Uherskom Hradišti. Obhajcom titulu sú mladí Španieli, ktorí v play-off čelia Srbom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies