Galád: Výsledok 1:1 nám otvára šance pred odvetou

NETKY.SK • 11 Október 2014, 08:19 • 2 min
Galád: Výsledok 1:1 nám otvára šance pred odvetou

ZLATÉ MORAVCE - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád verí, že jeho zverenci majú reálnu šancu prebojovať sa na záverečný turnaj majstrovstiev Európy 2015 tejto vekovej kategórie.

slovakia

left justify in out

Mladí Slováci remizovali v piatkovom prvom zápase baráže v Zlatých Moravciach s talianskymi rovesníkmi 1:1, hoci od 54. min prehrávali gólom Andreu Belottiho po rohovom kope. Konečný rezultát potom zariadil útočník MFK Ružomberok Adam Zreľák.

 

"Videli sem dobrý futbal, ľudia tlieskali. V baráži ide o postup, nedá sa hrať na krásu, ale proti vicemajstrovi Európy sme ukázali dobrý futbal. Výsledok 1:1 nám otvára šance pred odvetou. Taliansku sme boli vyrovnaným súperom, v niektorých fázach zápasu aj lepším tímom. V konečnom dôsledku sme len v polovici, rozhodne sa v Taliansku. Teší ma, že ľudia ocenili hru našich futbalistov. Všetci sa snažili podať taký výkon, aby z neho mali dobrý pocit. Súper bol vynikajúci, mal mnoho šancí, brankár Rusov nám veľmi pomohol. Náš scenár bol vyhrať 1:0," zhodnotil pre slovenských zástupcov médií 51-ročný rodák z Krupiny. 

 

Odveta je na programe budúci utorok 14. októbra v Reggiu Emilia (16.00 h) a Slováci v nej rozhodne nebudú v úlohe outsiderov. "Veľmi pozitívne je, že naši chlapci sa dokážu rovnať špičkovým európskym mužstvám. Nestáva sa často, aby na naše zápasy prišlo toľko ľudí. Vedeli sme, že musíme eliminovať Belottiho, aby nám nedal gól, bohužiaľ, sa nám to nepodarilo. Pri štandardke by sme mali byť ostražitejší. Urobili sme tam chybu a musíme si to vyhodnotiť," doplnil kouč SR "21". 

 

Na budúcoročný kontinentálny šampionát "dvadsaťjednotiek" do Česka postúpi sedem úspešných národných výberov z baráže. Usporiadateľ má automaticky zabezpečenú účasť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies