Galád robí čistky v Ružomberku, skončili Mečiar, Lovás a Vaniš

NETKY.SK • 19 November 2014, 14:43 • 2 min
Galád robí čistky v Ružomberku, skončili Mečiar, Lovás a Vaniš

RUŽOMBEROK - Nový tréner slovenského futbalového klubu MFK Ružomberok Ivan Galád, ktorý vymenil na tomto poste Ladislava Šimča, už začína úradovať.

slovakia

left justify in out

 Dohoda s majiteľom klubu Milanom Fiľom, že by malo do mužstva spod Čebraťa prísť päť hráčov a odísť sedem, sa postupne začína realizovať. Ako je známe, MFK figuruje v súčasnosti na poslednom 12. mieste Fortuna ligy s 13 bodmi, na predposlednú Banskú Bystricu má odstup dva body a na desiatu priečku Zlatých Moraviec štvorbodové manko. "V prvom rade chcem zdôrazniť, že vedenie klubu na čele s majiteľom nechce dopustiť, aby Ružomberok zostúpil z najvyššej súťaže. Aj preto sme pristúpili ku zmene trénera. Veríme, že Ivan Galád prinesie nový impulz," uviedol v stredu popoludní pre agentúru SITA športový a marketingový riaditeľ MFK Ružomberok Erik Kendera a pokračoval: "Keďže prišlo k jeho angažovaniu krátko pred koncom jesennej časti, dve kolá navyše sú pre Ivana Galáda akousi nadstavbou. Cez zimnú prestávku môže potom pripraviť tím na náročnú jar, v ktorej chceme urobiť všetko, aby sme sa vyšplhali vyššie v tabuľke a nemali starosti so záchranou."

 

K tomu by mali prispieť aj zmeny v kádri MFK. "V lete prišlo k radikálnemu rezu a odchodu viacerých kvalitných futbalistov na čele s Tomášom Ďubekom. Teraz chceme angažovať nejakých skúsenejších hráčov, ktorí majú kvalitu na to, aby hrali v základnej zostave. Malo by ísť o slovenských futbalistov, možno aj hráčov z Česka," podotkol E. Kendera. Ten sa vyjadril aj k podmienke I. Galáda, aby v ružomberskom mužstve zostali brankár Matúš Putnocký a útočník Adam Zreľák, ktorý bol jednou z hlavných postáv úspešnej reprezentácie do 21 rokov. "Našou prioritou je, aby Zreľák zostal v našom klube minimálne do leta. Zahraničné ponuky na Adama však registrujeme. Pokiaľ ide o Putnockého, jeho hosťovanie zo Slovana sa uzavrie v decembri. Matúš by rád odišiel hrať niekde do cudziny, keby mu to nevyšlo, nebránili by sme sa jeho zotrvaniu u nás." 

 

V kolónke odchodov z kádra A-mužstva MFK je zatiaľ podľa vyjadrenia Erika Kenderu päť mien. "S obrancom Martinom Mečiarom, ktorý u nás hosťuje z Trnavy, sme ukončili zmluvu. Matej Čurma a Matej Lovás sa budú pripravovať s naším starším dorastom. Rovnako aj Miroslav Almaský, ktorý je na hosťovaní v Liptovskom Hrádku. O ukončení kontraktu rokujeme s Róbertom Vanišom," uviedol športový a marketingový riaditeľ ružomberského klubu. 

 

Posledný menovaný 22-ročný Vaniš bol vraj ten, čo nepoznal hráčov Podbrezovej, najbližšieho súpera MFK - a nový kouč Galád neváhal ani na chvíľu. "S piatimi hráčmi som sa už rozlúčil. Najbližšie nastúpi Ružomberok v Podbrezovej, požiadal som jedného z nich, aby mi vymenoval zostavu súpera. Nepoznal ani jedného hráča. To je pre mňa absolútne neprijateľné. Hráči reprezentujú svoju firmu a musia poznať súperov z inej," citoval portál pravda.sk slová 51-ročného rodáka z Krupiny Ivana Galáda, ktorý viedol v minulosti aj Zvolen, Dubovú, Senec, Trenčín, Nitru a takmer štyri roky slovenskú "dvadsaťjednotku". 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies