Galád nominoval na Holandsko a Gruzínsko aj šesť legionárov

NETKY.SK • 4 November 2013, 15:19 • 2 min
Galád nominoval na Holandsko a Gruzínsko aj šesť legionárov

BRATISLAVA - Šesť legionárov figuruje v nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na záverečné zápasy kvalifikácie MS 2015 v tomto kalendárnom roku proti Holandsku 14. novembra o 20.15 h v NTC Senec a v Gruzínsku 18. novembra o 12.00 h v Gori.

slovakia

left justify in out

"Snažili sme sa nominovať najlepších hráčov v tejto vekovej kategórii, ale hlavným kritériom bolo, či pravidelne nastupujú vo svojich kluboch. Veľmi nás mrzí, že vypadol náš kapitán Richard Lásik, ale budeme bojovať aj za neho," povedal pre oficiálny web SFZ kormidelník dvadsaťjednotky Ivan Galád. "V nominácii je až osem hráćov, ktorí by mohli hrať aj o kategóriu nižšie. Po dobrých výkonoch v drese Banskej Bystrice sme povolali do kádra Matúša Marcina a verím, že nám pomôže k dobrým výkonom."

Mladí Slováci figurujú v tabuľke 3. kvalifikačnej skupiny aktuálne na 2. mieste s rovnakým počtom bodov ako vedúce Holandsko, odohrali ale o zápas viac. V štyroch dueloch si pripísali tri víťazstvá a prehru v Škótsku. "Máme za sebou polovicu bojov v skupine, ktoré sme odohrali myslím si vcelku úspešne. Teraz nás však čakajú asi rozhodujúce súboje a hoci nesľubujem, že v nich vyhráme, urobíme všetko pre to, aby sme ľuďom urobili radosť," povedal Galád. Novým kapitánom tímu po zranení Lásika je Norbert Gyömbér.
      
Nominácia SR 21 na kvalifikačné duely s Holandskom a Gruzínskom:

Brankári: Patrik LeGiang (MŠK Žilina), Marko Maroši (Athletic Wigan)
Obrancovia: Dionatan Teixeira (FK Dukla Banská Bystrica), Norbert Gyömbér (Calcio Catania), Michal Pintér (FC ViOn Zlaté Moravce), Lukáš Pauschek (AC Sparta Praha), Róbert Mazáň (AS Trenčín) Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava)
Stredopoliari: Stanislav Lobotka (AFC Ajax Amsterdam), Ivan Schranz (FC Spartak Trnava), Martin Bukata (MFK Košice), Ondrej Duda (MFK Košice), Jakub Paur (MŠK Žilina), Michal Škvarka (MŠK Žilina) Jaroslav Mihálik (MŠK Žilina), Karol Mészáros (ŠK Slovan Bratislava) Patrik Hrošovský (1. SC Znojmo)
Útočníci: Jakub Vojtuš (SC Olhanense), Matúš Marcin (FK Dukla Banská Bystrica), Lukáš Szabo (FC ViOn Zlaté Moravce), Tomáš Malec (AS Trenčín), Adam Zreľák (MFK Ružomberok)
      
Náhradníci: Patrik Hipp (MFK Vrbové), Matej Strapák (FC Spartak Trnava) - Dávid Hudák (FK DAC 1904 Dunajská Streda), Matej Kochan (ŽP Šport Podbrezová), Ján Dzúrik (Partizán Bardejov), Albert Rusnák (Manchester City), Milan Lalkovič (FC Walsall), Filip Oršula (MSV Duisburg)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona