Galád: Bod s Holandskom nemá význam, ak nevyhráme v Gruzínsku

NETKY.SK • 15 November 2013, 11:16 • 2 min
Galád: Bod s Holandskom nemá význam, ak nevyhráme v Gruzínsku

SENEC - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád neskrýval zmiešané pocity po štvrtkovom zápase s Holandskom. Jeho zverenci remizovali v Senci s favorizovanými "oranjes" 2:2 v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2015 hráčov tejto vekovej kategórie do Česka.

slovakia

left justify in out

"Každý chce vždy zvíťaziť. Pred vyše rokom sme s Holanďanmi prehrali 0:2, teraz sme remizovali. V dnešnom zápase sme mohli vyhrať. Dôležité však je, že u mojich hráčov je vidieť progres, a to, že sa približujú k mužskému futbalu. S výsledkom nie som spokojný, ale s tým, ako hráči pristúpili k svojej práci a reprezentácii rodnej krajiny, áno. Po stretnutí som im povedal v kabíne, že sú čestní ľudia," zhodnotil duel pri Slnečných jazerách 50-ročný rodák z Krupiny.

Pre oba výbery to bol tretí vzájomný súboj v priebehu niečo vyše roka. V minuloročnej baráži o postup na ME 2013 Slováci dvakrát ťahali za kratší koniec, v oboch prípadoch prehrali 0:2. Odveta v aktuálnom kvalifikačnom cykle je na programe až v jeho závere 8. septembra 2014 v "krajine tulipánov". Hlavný rozhodca štvrtkového stretnutia Ken Henry Johnsen z Nórska rozdal dovedna až sedem žltých a jednu červenú kartu, Slovákov z toho napomenul päťkrát. "Bol to zápas o postup na ME, takže sa v ňom musí hrať tvrdo. Pripravovali sme hráčov na to, že musia hrať mužský futbal a musia byť dôrazní. Mrzí ma, že sme stratili niektorých hráčov, ktorí dostali karty," uviedol Galád, ktorý nebude mať v nasledujúcom zápase pre trest k dispozícii hrotového útočníka Adama Zreľáka a stopéra Branislava Niňaja. 

Mladí Slováci absolvujú ďalší duel v rámci 3. kvalifikačnej skupiny v pondelok 18. novembra o 11.00 h SEČ v gruzínskom Gori proti domácim rovesníkom. "Ak neuspejeme v Gruzínsku, bod s Holandskom, futbalovou veľmocou, by nemal význam," načrtol ambície Ivan Galád a vrátil sa ku kľúčovým faktom z merania síl s Holanďanmi: "Potešila ma taktická vyspelosť, že hráči pochopili herný koncept. Chalani sa snažili všetky veci z tréningového procesu preniesť do zápasu. Na druhej strane, mrzí ma, že sme dostali dva také lacné góly. Škoda tých dvoch situácií, mohli sme byť šťastnejší. Tradične stopér Noro Gyömbér splnil na poste defenzívneho záložníka, čo sme od neho očakávali. Potrebovali sme využiť jeho herný prejav, najmä jeho aktivitu, pokiaľ ide o defenzívu. Ale, čože s ním ja už môžem počítať, keď ho tréner Kozák chce do 'áčka'? Rozhodne je však alternatívou na tento post." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies