Galád: Aj táto prehra nám pomôže naplniť ciele

NETKY.SK • 6 Február 2014, 14:41 • 2 min
Galád: Aj táto prehra nám pomôže naplniť ciele

BRATISLAVA - Návrat k stredajšiemu medzištátnemu prípravnému futbalovému stretnutiu v Marinha Grande Portugalsko "20" - Slovensko "21" 2:0 (0:0).

slovakia

left justify in out

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov podľahli v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí v Marinha Grande portugalskému výberu do 20 rokov 0:2. Domáci rozhodli o víťazstve nad oslabeným tímom SR "21" (z pôvodnej nominácie pre zranenie nemohli nastúpiť Richard Lásik, Dionatan Teixeira, Jakub Paur, Michal Pintér a Stanislav Lobotka, pozn.) až v záverečnej dvadsaťminútovke. Pre zverencov trénera Ivana Galáda išlo o prvé vystúpenie v tomto kalendárnom roku. Aj v predchádzajúcich dvoch rokoch nastúpila slovenská "dvadsaťjednotka" na portugalskej pôde proti tamojšiemu výberu do 20 rokov a aj po strede stále platí, že dosiaľ ešte nezvíťazila nad týmto protivníkom: v januári 2012 remizovala v Leirii 1:1 a prehrala 1:2, vlani sa v dvoch konfrontáciách zrodili dva nerozhodné rezultáty 1:1 a 0:0.

"Tréner nie je nikdy spokojný, keď mužstvo neuspeje. Myslím si, že aj táto prehra nám pomôže naplniť ciele, ktoré máme pred septembrovými rozhodujúcimi kvalifikačnými zápasmi. Očakával som lepší výkon, lepší výsledok. Futbal však prináša aj prehry a my vieme, ako máme postupovať," uviedol po stretnutí kouč I. Galád a pokračoval: "Tento duel bol bohatý na šance. My sme neskórovali ani raz zo štyroch príležitostí, domáci dali dva pekné góly a zaslúžene zvíťazili. Myslím si, že boli futbalovejší. My sa môžeme takýmto krajinám len približovať a pokúšať sa ich v budúcnosti zdolať." 

Krídelník Karol Mészáros, ktorý odohral v Portugalsku celé stretnutie, videl recept na úspech vo vedúcom góle. "Prehra nás veľmi mrzí. Už v prvom polčase sme mali dve-tri sľubné príležitosti, po zmene strán dokonca stopercentnú. Myslím si, že rozhodol prvý gól. Ak by sme skórovali my, mohol to byť iný výsledok. Bohužiaľ, na ´keby´ sa nehrá. Nezostáva nám nič iné, len sa poučiť do ďalších zápasov," citovala oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) slová 20-ročného hráča ŠK Slovan Bratislava. 
Stredopoliar MFK Košice Martin Bukata skonštatoval, že to bol náročný duel. "Dni pred stretnutím dosť pršalo. Terén bol náročný, ale obidva tímy mali rovnaké podmienky. Portugalskí hráči dobre kombinovali, prečíslovali nás, predovšetkým v strede ihriska. Asi najväčšou chybou bolo, že sme nevyužili šance a potom sme dostali hlúpe góly." 

Na stredajší súboj pridal vyjadrenie aj ďalší záložník tímu SR "21" Ondrej Duda: "Portugalsko hralo veľmi technický futbal. Škoda našich šancí, najmä v druhom polčase, vtedy sme mohli zápas zlomiť v náš prospech. Potom sme doplatili na to, že sme dva razy inkasovali po našich chybách." Ivana Schranza mrzela dvojgólová prehra, ale nevešia hlavu. "Musíme sa pozerať dopredu a dobre sa pripraviť na dôležité kvalifikačné duely," poznamenal 20-ročný ofenzívny futbalista Spartaka Trnava, ktorý nastúpil v Marinha Grande v základnej zostave a odohral 65 minút. 

Najbližšie sa tím SR "21" predstaví 5. marca v ďalšom medzištátnom prípravnom zápase proti domácim rovesníkom z Turecka. Tento duel sa uskutoční v rámci International Challenge Trophy na štadióne GAP Arena Stadium v meste Sanliurfa na juhovýchode Turecka v blízkosti hraníc so Sýriou. Slovenská "dvadsaťjednotka" odohrá súťažné stretnutie až o sedem mesiacov - 4. septembra, keď privíta doma Škótsko v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2015 tejto vekovej kategórie do Česka. "Galádovci" sú priebežne na čele poradia 3. kvalifikačnej skupiny s trojbodovým náskokom pred Holanďanmi, tí však absolvovali o dva zápasy menej. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies