FOTO Gajdoš vzdal úctu hrdinom Karpatsko-duklianskej operácie

NETKY.SK • 6 Október 2017, 15:15 • 2 min
FOTO Gajdoš vzdal úctu hrdinom Karpatsko-duklianskej operácie

BRATISLAVA - Minister obrany SR Peter Gajdoš dnes vzdal úctu hrdinom Karpatsko-duklianskej operácie. Na oslavách 73. výročia pri Pamätníku na Dukle sa zúčastnili aj traja najvyšší ústavní činitelia.

slovakia

left justify in out

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko aj s delegáciou českého parlamentu na čele s predsedom poslaneckej snemovne Janom Hamáčkom. Pri symbolickej "bráne k slobode", ako sa označuje Dukliansky priesmyk, dnes zároveň šéf rezortu obrany udelil pamätné medaily vojnovým veteránom.

 

"Ako národ nemôžeme nikdy dopustiť, aby sa zabudlo na hrdinov Karpatsko-duklianskej operácie. Sloboda nášho národa sa nerodila ľahko a mier nikdy nebol, nie je a nebude samozrejmosťou. Preto sme povinní pripomínať tieto udalosti aj mladým ľuďom, ktorí si to častokrát neuvedomujú," uviedol šéf rezortu obrany. Zároveň zdôraznil, že je potrebné, aby deti a mládež navštevovali pamätné miesta histórie slovenského národa.

 

Spomienka na hrdinov Karpatsko – duklianskej operácie dnes pokračovala pietnym aktom kladenia vencov pri soche armádneho generála Ludvíka Svobodu a pri Pamätníku sovietskej armády vo Svidníku. Oslavy výročia boli už tradične spojené aj s prehliadkou Vojenského historického múzea vo Svidníku a vyhliadkovej veže pri Dukle.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies