Gajdoš verí, že povýšenie bude pre generálov výzva a motivácia do ďalšej práce

NETKY.SK • 8 September 2016, 17:05 • 2 min
Gajdoš verí, že povýšenie bude pre generálov výzva a motivácia do ďalšej práce

BRATISLAVA - Prezident Slovenskej republiky a hlavný veliteľ Ozbrojených síl SR Andrej Kiska dnes v Prezidentskom paláci povýšil 1. zástupcu náčelníka Generálneho štábu OS SR generálmajora Pavla Macka do hodnosti generálporučík, 2.zástupcu náčelníka Generálneho štábu OS SR brigádneho generála Jindřicha Jocha do hodnosti generálmajor a zástupcu veliteľa Vzdušných síl OS SR plukovníka Miroslava Lorinca vymenoval za brigádneho generála.

slovakia

left justify in out

"Je to ocenenie za vašu doterajšiu prácu. Teraz sa ale od vás očakáva ešte viac. Služba v ozbrojených silách to nie je len povolanie, zamestnanie, ale je to poslanie. Je to poslanie pri ktorom musíte byť pripravení v prípade nutnosti položiť svoj život. Poslanie, pri ktorom zabezpečujete jednu z najdôležitejších úloh štátu, a to je obrana a bezpečnosť našich občanov,“ povedal prezident SR Andrej Kiska.

 

"Som presvedčený, že každý z vás si takéto ocenenie svojej práce zaslúži. A zároveň to prosím berte ako výzvu a motiváciu pre vašu ďalšiu prácu,“ povedal generálom minister obrany SR Peter Gajdoš, ktorý návrh na ich povýšenie predložil vláde Slovenskej republiky. "Z mojej strany to považujte tiež za gesto, ktorým vám chcem dať najavo, že si vážim vašu prácu, ktorú robíte pre naše ozbrojené sily a tým aj pre všetkých občanov Slovenskej republiky," zdôraznil.

 

Za trojicu povýšených profesionálnych vojakov sa dnes poďakoval novovymenovaný brigádny generál Miroslav Lorinc: "Dovoľte mi poďakovať za dôveru, ktorej sa nám dostalo. Nepovažujeme to len za ocenenie našej doterajšej vojenskej kariéry, ale cítime to aj ako povinnosť a zodpovednosť v budúcnosti robiť veci lepšie v prospech ozbrojených síl," povedal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona