Gajdoš: V začatých modernizačných projektoch v armáde budeme pokračovať

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 13:54 • 2 min
Gajdoš: V začatých modernizačných projektoch v armáde budeme pokračovať

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany bude pokračovať v modernizačných projektoch armády, ktoré začalo ešte bývalé vedenie rezortu. V rámci dnešného medzinárodného veľtrhu obrannej techniky IDEB, ktorého 6. ročník sa uskutočňuje od dnes do 12. mája v bratislavskej Inchebe, to uviedol minister obrany Peter Gajdoš. Rokovania podľa jeho slov prebiehajú pri stíhačkách a obrnených transportéroch. Pri vojenských radaroch naďalej beží medzinárodná súťaž.

slovakia

left justify in out

Gajdoš podľa vlastných slov chce pri obmene vojenskej techniky postupovať plánovite. "Nariadil som spracovať analýzy Bielej knihy, ktorá je jeden z takých pilierov výstavby a rozvoja ozbrojených síl (OS). V spolupráci s ostatnými bezpečnostnými organizáciami a hlavne ministerstvom zahraničných vecí by sme radi prepracovali novú bezpečnostnú stratégiu," doplnil dnes Gajdoš. Od nej sa bude ďalej odvíjať obranná stratégia a vojenská stratégia. "Na základe toho spracujeme plán rozvoja a výstavby, čiže modernizácie, a na základe toho sa pripraví plán obstarávania," doplnil šéf rezortu obrany.

 

Podľa náčelníka Generálneho štábu OS SR Milana Maxima je nateraz prioritou pokračovať v modernizácii letectva a radarov. Ďalej bude podľa neho treba začať s modernizáciou techniky pozemných síl. A to obstaraním ľahkých a ťažkých kolesových vozidiel či zbraní.

 

Návštevníci môžu v rámci veľtrhu IDEB vidieť obrnené transportéry, tanky, detektory výbušnín, bojové a prieskumné vozidlá, pancierové nákladné automobily, húfnice, ale aj širokú ponuku ručných zbraní, streliva, najmodernejšie komunikačné a IT prostriedky, mobilné kontajnery, letecké trenažéry, strelnice, výstroj vojaka a ďalší vojenský i policajný materiál.

 

Na ploche 24.000 štvorcových metrov sa predstavuje 152 vystavovateľov z 20 štátov ako Slovensko, Belgicko, Bulharsko, Cyprus, Česko, Fínsko, Francúzsko, Holandsko, Izrael, Maďarsko, Nemecko, Poľsko, Rakúsko, Rusko, Spojené štáty americké, Švajčiarsko, Švédsko, Turecko, Ukrajina, Veľká Británia.

 

V rámci veľtrhu má svetovú premiéru obrnený transportér ALIGATOR 4x4 MASTER II. Slovenskú premiéru majú produkty domáceho obranného priemyslu, húfnica EVA a pásová verzia delostreleckej techniky s názvom DIANA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies