Gajdoš v Abú Dhabí podporil slovenský obranný priemysel

NETKY.SK • 19 Február 2017, 14:55 • 2 min
Gajdoš v Abú Dhabí podporil slovenský obranný priemysel

BRATISLAVA - Podpora domáceho obranného priemyslu a presadenie jeho produktov v zahraničí boli hlavným cieľom návštevy ministra obrany Petra Gajdoša (SNS) na medzinárodnej výstave obrannej techniky IDEX 2017 v Abú Dhabí, ktorá je najväčšou svojho druhu.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa rezortu Danka Capáková, v Spojených arabských emirátoch sa šéf rezortu dnes zúčastnil na slávnostnom otváracom ceremoniáli a prezrel si spoločnú prezentáciu rezortu a slovenských spoločností pôsobiacich v obrannom priemysle. „Slovenské podniky obranného priemyslu majú o spoluprácu s partnermi zo Spojených arabských emirátov a ďalších krajín veľký záujem. No bez podpory aj vládnych predstaviteľov z domácej krajiny je ich pozícia oveľa ťažšia. Preto je dôležité, aby sme im v tejto oblasti pomohli, veď napokon je to jedna z našich úloh v zmysle programového vyhlásenia vlády,“ povedal Gajdoš. Zároveň zdôraznil, že produkty slovenských spoločností majú vo svete veľmi dobré meno a rezort obrany dlhodobo vynakladá maximálne úsilie na ich podporu, či už doma, alebo v zahraničí. Počas druhého dňa výstavy má preto minister obrany naplánované bilaterálne stretnutia.


Za prítomnosti korunného princa Abú Dhabí a zástupcu najvyššieho veliteľa ozbrojených síl Spojených arabských emirátov šejka Mohammeda Bin Zayed Al Nahyana a predsedu vlády a ministra obrany šejka Mohammeda bin Rashid Al Maktouma a ministra Gajdoša bol slávnostne odhalený spoločný projekt spolupráce Elektrotechnického výskumného a projektového ústavu z Novej Dubnice (EVPÚ) s firmou NIMR zo Spojených arabských emirátov, ktorý predstavuje integráciu vežového kompletu Turra 30 na platforme JAIS 6x6. V rámci výstavy sa uskutočnila aj spoločná prezentácia ministerstva obrany a vybraných spoločností slovenského obranného priemyslu. Nechýbalo ani predstavenie produktov spoločnosti DMD GROUP, a. s., ktorej 100-percentným akcionárom je ministerstvo obrany. Slovenský obranný priemysel prezentovali ďalej spoločnosti MSM, s.r.o., EVPÚ, a.s. a WAY Industries, a.s..
Medzinárodný veľtrh obrannej techniky IDEX je v Abú Dhabí organizovaný s dvojročnou periodicitou a patrí medzi najprestížnejšie svetové výstavné akcie v oblasti obranného priemyslu. Výstavný areál pravidelne navštevuje odborná verejnosť z krajín Blízkeho východu a ostatných regiónov sveta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona