Gajdoš ubezpečil Götza o proatlantickom smerovaní

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 12:20 • 2 min
Gajdoš ubezpečil Götza o proatlantickom smerovaní

BRATISLAVA - Smerovanie Ministerstva obrany (MO) SR je proeurópske a proatlantické. Slovensko mieni pokračovať v plnení záväzkov zo samitu NATO vo Walese, zodpovedne plniť záväzky v rámci spoločnej bojovej skupiny EÚ krajín V4 a dôsledne sa pripraviť na nadchádzajúce slovenské predsedníctvo v Rade Európskej únie, zdôraznil dnes minister obrany Peter Gajdoš počas prijatia veľvyslanca Spolkovej republiky Nemecko Thomasa Götza. Informoval o tom vedúci Tlačového oddelenia MO SR Matej Neumann.

slovakia

left justify in out

Hlavnou témou stretnutia bola príprava návštevy a bilaterálneho stretnutia so spolkovou ministerkou obrany Ursulou von der Leyen, ktorá navštívi Bratislavu v rámci konferencie GLOBSEC. "Vidím to ako vynikajúcu príležitosť prediskutovať aktuálne bezpečnostné témy, ako aj prezentovať výsledky našej aktívnej vojenskej spolupráce," zdôraznil minister obrany.


Partneri vyzdvihli zintenzívnenie bilaterálnej spolupráce za obdobie posledných dvoch rokov, ktorá v súčasnosti zahŕňa oblasť vojenského vzdelávania, spolupráce expertov na vyzbrojovanie či spoluprácu pozemných síl vrátane nemeckej účasti na plánovanom medzinárodnom cvičení Slovak Shield na Slovensku na jeseň tohto roku.


Peter Gajdoš ďalej informoval nemeckého veľvyslanca o prioritách rezortu obrany, ktoré sa premietnu do návrhu Programového vyhlásenia vlády SR. Okrem medzinárodných záväzkov spomenul revíziu bezpečnostných a obranných koncepčných materiálov, ktoré musia reflektovať zmenu bezpečnostného prostredia, ale aj vypracovanie reálneho plánu modernizácie Ozbrojených síl SR či efektívne využívanie finančných zdrojov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies