Gajdoš: Štefánik by mal byť pre vojakov inšpiráciou aj dnes

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 07:21 • 2 min
Gajdoš: Štefánik by mal byť pre vojakov inšpiráciou aj dnes

BRATISLAVA - Slovensko bude napredovať vtedy, keď si naďalej budeme pripomínať a aj realizovať hodnoty a myšlienky, ktoré boli blízke generálovi Milanovi Rastislavovi Štefánikovi.

slovakia

left justify in out

Zdôraznil to dnes podvečer minister obrany Peter Gajdoš na pietnej spomienke pri príležitosti 97. výročia tragickej smrti Štefánika na jeho mohyle na Bradle. Zúčastnil sa na nej aj podpredseda vlády pre investície Peter Pellegrini.  
        

„Generál Štefánik veril v nezničiteľnú vnútornú silu a vyspelosť slovenského národa. Osud Slovákov mu nebol ľahostajný a sám sa vyjadril, ako veľmi by si prial, aby jeho práca bola prínosom pre celý náš národ. Tento jeho odkaz by mal byť aj v dnešnej dobe inšpiráciou pre všetkých profesionálnych vojakov,“ zdôraznil šéf rezortu obrany. Ako ďalej minister Gajdoš uviedol, jeho osobne zaujala na generálovi Štefánikovi  rozhodnosť a cieľavedomosť. „Sám veľmi dobre viem, že generálska hviezda nie je vôbec samozrejmosť, ale odzrkadľuje roky tvrdej práce a znamená ocenenie a uznanie. A to si generál Štefánik rozhodne zaslúži,“ povedal minister.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona