Gajdoš sa pred sviatkami spojil so slovenskými vojakmi v zahraničí

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 13:29 • 2 min
Gajdoš sa pred sviatkami spojil so slovenskými vojakmi v zahraničí

BRATISLAVA - Minister obrany Peter Gajdoš sa dnes prostredníctvom videokonferencií spojil s vojakmi, ktorí budú počas veľkonočných sviatkov slúžiť v operáciách a misiách medzinárodného krízového manažmentu. Mimo domova bude plniť úlohy viac ako 400 príslušníkov Ozbrojených síl SR.

slovakia

left justify in out

„Verím, že aj pri plnení náročných úloh si nájdete čas na to, aby ste si pripomenuli veľkonočné sviatky. Aj keď samozrejme, určite by ste boli počas nich radšej so svojimi blízkymi. No verte, že o to viac sme na vás a na to, že reprezentujete našu krajinu hrdí,“ povedal veliteľom kontingentov šéf rezortu obrany a zároveň im a ich tímom zaželal príjemné sviatky. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Danka Capáková.

Minister Gajdoš dnes okrem iného poďakoval podplukovníkovi Oliverovi Toderiškovi, veliteľovi slovenského kontingentu v operácii Resolute Support v Afganistane za flexibilnú pomoc nášmu nedávno zranenému vojakovi v Afganistane. „Osobne som s ním tento týždeň telefonoval a potvrdil mi, že sa už cíti lepšie,“ povedal minister. Vojak sa zranil 24. marca pri výcviku streľby z ručných zbraní, zasiahla ho črepina do brucha.

Velitelia slovenských kontingentov na Cypre v misii UNFICYP Rudolf Eštók a v operácii ALTHEA v Bosne a Hercegovine Ľuboš Murček šéfa rezortu obrany ubezpečili, že veľkonočné sviatky si vojaci v zahraničí pripomenú v rámci možností. „Samozrejme tak, aby zároveň boli splnené všetky úlohy,“ povedal  Murček.

 

Plukovník René Ház, ktorý pôsobí v pozorovateľskej misii EUMM v Gruzínsku, priblížil ministrovi aktuálnu situáciu v krajine a kapitán Stanislav Miščík zas informoval o pozorovateľskej misii UNTSO na Golanských výšinách. Šéf rezortu obrany sa dnes spojil aj s veliteľom účelového zoskupenia Štefánik majorom Vladimírom Moškom v Lotyšsku. Ten ministra informoval, že počas Veľkonočného pondelka sa vojaci zúčastnia na slávnostnom nástupe v súvislosti s cvičením Summer Shield.

V súčasnosti pôsobí v misiách a operáciách medzinárodného krízového manažmentu 264 príslušníkov Ozbrojených síl SR a ďalších 149 cvičí v Pobaltí. Najviac našich vojakov, 169, je nasadených v misii UNFICYP na Cypre. Ďalších 51 príslušníkov je v operácii Resolute Support v Afganistane.

 

V operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine je nasadených 41 našich vojakov. Dvaja vojaci pôsobia v pozorovateľskej misii UNTSO na Golanských výšinách a jeden vykonáva pozorovateľskú činnosť v misii EUMM v Gruzínsku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies